Taşeron işçilerden hükümete: Görüşümüzü almıyorsun ama ameliyathanede biz varız

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çalışan taşeron işçiler, hastane önünde eylem yaptı. İşçiler adına konuşan Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Devrimci Sağlık İş Sendikası İşyeri Temsilcisi...

Google Haberlere Abone ol
Taşeron işçilerden hükümete: Görüşümüzü almıyorsun ama ameliyathanede biz varız

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çalışan taşeron işçiler, hastane önünde eylem yaptı. İşçiler adına konuşan Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Devrimci Sağlık İş Sendikası İşyeri Temsilcisi Fikret Sarıgül, "Siz istediğiniz kadar bizi yok sayın, görmezden gelin, hastalarımızın bakımını yaparken biz varız, ameliyathanede biz varız, kanlar tanışırken biz varız." dedi.

Hükümetin hazırladığı taşeron yasa tasarısına tepki gösteren DİSK üyesi bir grup taşeron işçi mesai yaptıkları UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi önünde eylem yaptı. Öğle saatlerinde, sıcak havanın etkili olmasına rağmen eyleme katılan onlarca taşeron işçi, yasa tasarısına tepkilerini sloganlarla dile getirdi. "Taşeron çalışma yasaklansın, susma haykır taşerona baş kaldır, direne direne kazanacağız, taşeron sağlığa zararlıdır, kurtuluş yok tek başına ye hep beraber ya hiç birimiz." şeklinde slogan attı.

Eylemde konuşan DİSK Bursa Bölge Temsilcisi Ayhan Ekinci şunları kaydetti: "Meclis gündeminde bir yasa tasarısı tartışılıyor. Bu tasarı, hiçbir konfederasyonla paylaşılmadı. Elimize gelmeyen bir tasarıyı tartışmayız, altına imza atmayız. Taşeron yasasını biz biliyoruz ki, çalışma süreleri, sosyal haklarla, kıdem tazminatlarla ilgili hiçbir kazanım yok. Taşeron; madende ölüm, sağlık hizmetinde işsiz kalmaktır."

Devrimci Sağlık İş Sendikası İşyeri Temsilcisi Fikret Sarıgül ise ülkenin dört bir yanında, hastanelerde 24 saat çalışan, sağlık hizmeti üreten ama yıllardır taşeron şirketler aracılığı ile çalıştırılarak haklarının gaspedildiğini öne sürdü. Sarıgül şöyle devam etti: "Sendikalarla paylaşılmayan, demokratik yöntemlerle tartışma kanallarından uzak tutularak, basına sızdırma, lobi oluşturma gibi yöntemlerle gündeme getirilen taşeron çalışmaya ilişkin yasa taslağı sorunu çözmek bir yana taşeronu daha çok yaygınlaştırıyor. İzin vermeyeceğiz, isyan ediyoruz, başkaldırıyoruz. Hastalarımızın bakımını, tedavisini yaparken varız. Ameliyathanede, yoğun bakımda, servislerde, laboratuvarda biz varız. Hastaneye ilk ayak bastığında hastaları karşılayan, kayıtlarını yapan, kanlarını taşıyan, röntgenlerini çeken, hastaneleri steril hale getiren biziz. En savunmasız olduğunuz anda bedeninizi, en sevdiklerinizin canını bize emanet ediyorsunuz ama bizi yok sayıyorsunuz."

Eylem, atılan sloganların ardından olaysız şekilde sona erdi.

CİHAN

Yorumlar