Taşeron işçiler verilen sözlerin tutulmamasına tepki gösterdi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Liman işletme Müdürlüğünde çalışan taşeron işçilerin dün başlattığı eylem bugün de devam etti. İşçiler ERDEMİR ana kapı önünden Atatürk anıtına kadar...

Google Haberlere Abone ol
Taşeron işçiler verilen sözlerin tutulmamasına tepki gösterdi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Liman işletme Müdürlüğünde çalışan taşeron işçilerin dün başlattığı eylem bugün de devam etti. İşçiler ERDEMİR ana kapı önünden Atatürk anıtına kadar yürüyerek kendilerine verilen sözlerin tutulmamasına tepki gösterdi.

Ereğli'de Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları Liman Müdürlüğünde çalışan işçiler, iş şartlarının düzenlenmesi ve kendilerine seçimler öncesinde verilen sözlerin tutulmadığı gerekçesi ile iş bırakma eylemine gitmişti. İşçilerin bugün de sürdürdüğü eylem akşam saatlerinde yürüyüşle devam etti. Yaklaşık 120 işçi ve bazılarının ailelerinin de katıldığı kalabalık grup, toplandıkları ana kapı önünden Atatürk anıtına kadar tepki yürüdü. Polis nezaretinde gerçekleşen yürüyüşte işçi ve eşleri 'İşçiyiz, Haklıyız kazanacağız', 'Ereğli uyuma limanına sahip çık', 'Esnaf uyuma emekçiye sahip çık' sloganları attı.

İşçiler ve eşleri, Türk Metal Sendikası binası ve Ereğli Belediyesi önüne geldiğinde ise 'İşçiler burada sendika nerede?', 'İşçiler burada Yusuf Ziya nerede?', 'İşçiler burada Uysal nerede', İşçiler burada sözler nerede?' şeklinde sloganlar attı. Atatürk anıtı önünde toplanan kalabalık, Soma'da kendileri gibi taşeron olarak çalışırken madende hayatlarını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşı okudu.

Atatürk anıtı önünde işçiler adına konuşan Bülent Çakır (37) özellikle Türk Metal Sendikası yönetimi ile AK Partili Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın makamı olan Ereğli Belediye binası önünde yaptıkları tepkilere açıklık getirdi. Yerel seçimler öncesinde sendika ve Uysal tarafından kendilerine bazı sözler verildiğini anlatan Çakır, "Bugün burada olma sebebimiz belediye ve sendika önünde slogan atmamızın özellikle sebebi, seçim öncesinde vermiş oldukları belli vaatleri yerine getirmedikleri için hem sendikaya hem de belediyeye mevcut sesimizi duyurmaya çalıştık. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Gerekli desteği de bekliyoruz. Şu anda yine hiç sorunsuz bir şekilde başladığımız noktaya geri dönüyoruz ve devam ediyoruz." dedi.

Kalabalık, anıt önündeki konuşmanın tamamlanmasının ardından olaysız şekilde ERDEMİR ana kapı önünde toplandı. İşçilerin eyleminin durumlar sonuçlanıncaya kadar devam edeceği, şu ana kadar sendika yetkililerinden hiç kimsenin işçilerle görüşme talebinin olmadığı öğrenildi. CİHAN

Yorumlar