Taşeron işçiler, hastane önünde eylem yaptı

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan taşeron işçiler eylem yaptı. Çeşitli sendikaların da destek verdiği eylemde işçiler, 'Taşerona hayır', 'Tayyip sen yaşa 860 liraya' şeklinde slogan attı.Okmeydanı Eğitim ve Araştırma...

Google Haberlere Abone ol
Taşeron işçiler, hastane önünde eylem yaptı

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan taşeron işçiler eylem yaptı. Çeşitli sendikaların da destek verdiği eylemde işçiler, 'Taşerona hayır', 'Tayyip sen yaşa 860 liraya' şeklinde slogan attı.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik binası önünde işten çıkarılan taşeron işçiler ve onlara destek verenler eylem yaptı. Hastane önünde toplanan ve çeşitli sendikaların da destek verdiği taşeron işçiler, ‘Soma’yı unutmayacağız, taşerona teslim olmayacağız, direne direne kazanacağız’ yazılı pankart açtı. Grup, ‘Tayyip sen yaşa 860 liraya’, ‘Yaşasın onurlu direnişimiz’, ‘Sağlıkta taşeron ölüm demektir’ şeklinde slogan attı.

İşçiler adına konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şube Başkanı Fadime Kavak, Soma’da resmi rakamlara göre 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği, facianın üzerinden 1 ay geçtiğini hatırlattı. Kavak, “Bir kez daha gördük ki sermayenin sınırsız kar hırsı işçilerin kanıyla, canıyla elde edilmeye çalışılıyor. Bir kez daha gördük ki sınırsız kar hırsı taşeron düzeniyle katmerleniyor. Gelinen nokta da taşeron çalışma Türkiye’de çalışma hayatının kanayan bir yarasına dönüştü. Yıllardır inşaatlarda, tersanelerde meydana gelen iş kazası haberleri katliama karşı itirazımızın haklılığını bizlere gösterdi.” diye konuştu.

Yeni çıkarılan yasa ile birlikte sağlık çalışanlarının açlık sınırının altında, sendikasız çalıştırılmaya devam edeceğini söyleyen Kavak, şunları kaydetti: “İş güvencesinden mahrum kalacaktır. Buradan Çalışma Bakanı Faruk Çelik’e sesleniyoruz. Bizler 800 liraya geçinmek istemiyoruz. Peynir, ekmek yemek istemiyoruz. Bunu ayakkabı kutularında milyonları kaçıranlar yesinler.”

Soma faciasından sonra yaşanan olayı protesto etmek için iş bırakma eylemi yaptıklarını ve bu nedenle işten çıkarıldıklarını söyleyen Ali Çakır, ‘Hastane yönetimi bize siz taşeronsunuz, iş bırakamazsınız, sizin haklarınız yok, yasanız, güvenceniz yok ve ben sizi kapının önüne atıyorum’ diyerek işimize son verdi.” ifadelerini kullandı.

Grup, yapılan açıklamaların ardından hastane önünden ayrıldı.

CİHAN

Yorumlar