Taşdoğan: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yapısı değiştirilmeli

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Soma faciasından yetkililerin gerekli dersi çıkarması gerektiğini belirterek, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yapısı değiştirilmelidir.” dedi....

Google Haberlere Abone ol
Taşdoğan: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yapısı değiştirilmeli

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Soma faciasından yetkililerin gerekli dersi çıkarması gerektiğini belirterek, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yapısı değiştirilmelidir.” dedi.

Kapsamlı bir dönüşüm eylem planının uygulamaya konulmasının önemine dikkat çeken Taşdoğan, “Bu bağlamda işçilerimiz hayattayken canları, sağlıkları güvence altına alınmalı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yapısı değiştirilmeli, güçlü taşra teşkilatı olan, tüm iş yerlerine nüfuz edebilecek bir yapıya kavuşturulmalı. Bakanlık ile SGK'nın denetim ve teftiş birimleri, güvensiz ve sağlıksız çalışma konusundaki şikayetleri aynı gün denetleyebilecek hale getirilmeli. Taşeron firma sistemine müdahale edilmeli." şeklinde konuştu.

Maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin görev şehidi olduklarını da ifade eden Taşdoğan, şöyle devam etti: “76 milyonluk ülke olarak, dünya coğrafyasına yayılmış yüce Türk milleti olarak yastayız. Milletimizin acısı çok büyüktür, yaşanan facia hepimizi çok derinden üzmüştür. Üzüntümüz büyüktür, yaralar mutlaka sarılacaktır. Hayatlarını kaybetmiş olan aziz şehitlerimizin ailesi, evlatları yalnız bırakılmayacaktır. Faciada hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailesi, yakınları ve milletimize başsağlığı diliyorum."

CİHAN

Yorumlar