Taşdoğan: 17 ve 25 Aralık'ın hesabını vermeyenden cumhurbaşkanı olmaz

Çatı aday gösterilen Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu sonuna kadar destekleyeceklerini belirten MHP Gaziantep İl Başkanı Ali Muhittin Taşdoğan, Başbakan Erdoğan'ın da adaylığını değerlendirerek, “17 ve 25 Aralık'ın hesabını vermeyenden...

Google Haberlere Abone ol
Taşdoğan: 17 ve 25 Aralık'ın hesabını vermeyenden cumhurbaşkanı olmaz

Çatı aday gösterilen Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu sonuna kadar destekleyeceklerini belirten MHP Gaziantep İl Başkanı Ali Muhittin Taşdoğan, Başbakan Erdoğan'ın da adaylığını değerlendirerek, “17 ve 25 Aralık'ın hesabını vermeyenden cumhurbaşkanı olmaz.” dedi.

MHP ve CHP tarafından aday gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığını değerlendiren Gaziantep İl Başkanı Ali Muhittin Taşdoğan, yönetim olarak çatı adayı sonuna kadar destekleyeceklerini ifade etti. İhsanoğlu'nun adaylığının milliyetçi tabanda çok heyecanla karşılandığını dile getiren Taşdoğan, “Türk siyasi hayatının bunalım geçirdiği bu günlerde tarafsız, tecrübeli ve kültürüyle dünya çapında bir aday olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nu sonuna kadar destekleyeceğiz. Ekmeleddin İhsanoğlu, mezhepsel çatışmaların olduğu Ortadoğu'da tüm inanç gruplarına ve kimliklerine eşit ve tarafsız davranacak, ülkemizin dünyadaki itibarını yeniden yükselteceğine inanıyoruz.” diye konuştu.

İhsanoğlu'na güvenlerinin tam olduğunu vurgulayan Taşdoğan, “Ülkemizin birikmiş sorunlarına Anayasa'da kendisine verilen yetkiler çerçevesinde yeni çözümler üretecek. Kamplaştıran değil uzlaştıran, ötekileştirilen değil birleştiren, sadece bir kesimi değil herkesi temsil eden, tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağına güvenimiz tamdır.” açıklamalarına yer verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da cumhurbaşkanlığı adaylığını değerlendiren Taşdoğan, “Ülkeyi bölenden, teröristlerle müzakere edenden cumhurbaşkanı olmaz, 17 ve 25 Aralık'ın hesabını vermeyenden, 'ananı al da git' diyenden, şehide kelle diyenden cumhurbaşkanı olmaz.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, MHP Gaziantep olarak değişime gittiklerini belirten Taşdoğan, yeni seçilen ilçe başkanlarını tanıttı. MHP'nin yeni ilçe başkanları arasında şu isimler yer alıyor: Şahinbey İlçe Başkanı Cahit Çıkmaz, Şehitkamil İlçe Başkanı Aziz Yücel, Oğuzeli İlçe Başkanı Muharrem Özsert, Nizip İlçe Başkanı Yahya Yılmaz, İslahiye İlçe Başkanı İbrahim Yavuz, Nurdağı İlçe Başkanı Hacı Coşkun, Araban İlçe Başkanı Mustafa Barış Çoban, Yavuzeli İlçe Başkanı Süleyman Taşçı, Karkamış İlçe Başkanı Mehmet Tiryaki. CİHAN

Yorumlar