Tasavvuf musiki konseri ve sema gösterisi büyüledi

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in(s.a.s.) hayatıyla ilgili kitap okumaya teşvik amacıyla düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ projesi kapsamında Erzincan’da tasavvuf musiki konseri ve sema topluluğu gösterisi düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Tasavvuf musiki konseri ve sema gösterisi büyüledi

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in(s.a.s.) hayatıyla ilgili kitap okumaya teşvik amacıyla düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ projesi kapsamında Erzincan’da tasavvuf musiki konseri ve sema topluluğu gösterisi düzenlendi. Katılımcıların ilgili ile izlediği sema gösterisi, davetlileri adeta büyüledi.

Erzincan Eğitim Gönüllüleri Derneği(EREGDER) ve Peygamber Yolu Derneği tarafından düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' adlı programın tanıtımına katkı sağlanması amacıyla, tasavvuf musikisi ve sema topluluğu gösterisi sahnelendi. Kültür Müdürlüğü salonunda düzenlenen programa çok sayıda davetli katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından başlayan programda ‘Herkes O’nu Okuyor’ projesinin tanıtım filmi davetlilere izlettirildi.

‘Herkes O’nu Okuyor’ projesi hakkında kısa bilgi veren EREGDER Başkan Yardımcısı Güner Dağdelen, “Herkes O’nu Okuyor kampanyası ile Hz. Muhammed (sav)’in hayatı, güzel ahlakı, barışçıl kişiliği, yaptıkları, İslam’ı tüm insanlığa ulaştırma çabaları sırasında yaşadığı zorluklar ve sabrı topluma anlatılacak. Milyonlarca insanın Hz. Muhammed’i (sav) doğru kaynaklardan okumasını sağlamak, doğru bir şekilde tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlenmiş kampanyaya katılmak isteyenler www.herkesonuokuyor.com sitesinden kaydını yaptırabilecek. Kampanyada ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere 3 ayrı kategori mevcut. 24 Mart 2014 tarihine kadar kitapları okuyanlar için 31 Mart- 12 Nisan tarihlerinde sınav yapılacak. Kampanya ile yediden yetmişe herkesin Peygamber Efendimizin hayatını okuması hedefleniyor. Ödüller de oldukça cazip: yüzlerce umre, dizüstü bilgisayar, mini tablet, akıllı telefon ve binlerce sürpriz hediye.” dedi.

Programda daha sonra, tasavvuf musiki konseri ve sema gösterileri sahnelendi. Davetliler söylenen sema gösterilerini büyük bir ilgi ile izledi.

Peygamber Efendimiz'i daha iyi tanımak için düzenlenen program, ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere 3 ayrı kategoride gerçekleştirilecek. Program kapsamında tüm katılımcılar Hazreti Muhammed ile ilgili kitaplar okuyacak. 24 Mart'a kadar verilen sürenin sonunda tüm katılımcılar sınava tabi tutulacak. Büyük ödül ise dereceye girenler umreye gönderilecek.



CİHAN

Yorumlar