Tasarımcılar, bu defa engelli vatandaşlar için makaslarını oynatacak

Tesettür giyim sektörünün önde gelen tasarımcıları, herbiri bedensel engelli 2 kişi ile görüşerek onların hayali, önerisi, şikayeti ve ihtiyacına göre özel tasarımlar yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Tasarımcılar, bu defa engelli vatandaşlar için makaslarını oynatacak

Tesettür giyim sektörünün önde gelen tasarımcıları, herbiri bedensel engelli 2 kişi ile görüşerek onların hayali, önerisi, şikayeti ve ihtiyacına göre özel tasarımlar yaptı. 'Engelsiz Tasarım için ELELEYİZ' projesi kapsamında tasarlanan kıyafetler, 24 Nisan Perşembe günü düzenlenecek defile ile engelli bireyler tarafından tanıtılacak.

Eleleyiz Dergisi İmtiyaz Sahibi ve modacı Sema Kafiye Öztürk tarafından hayata geçirilen proje ile engelli ve dezavantajlı bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak hedefleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Sema Kafiye Öztürk, toplumdaki farkındalığını arttırmak ve onların hazır giyim sektöründe yaşadıkları zorluklara çözüm bulmak istediklerini söyledi. Projenin çok eskiye dayandığı bilgisini veren Öztürk, "Engellilerle iç içe olduğum bunca zamandır, bir çok sorunlarına şahit oldum. Yaşadıkları evden, yaşam stillerine kadar bir çok konuda sorunlarına çözüm odaklı yaklaştık. Engelliler için bedensel engelli arkadaşlarımızın tekstil giyim sektöründeki yaşadığı zorlukları, şikayetleri, önerileri, hayalleri ve ihtiyaçları için sürpriz ünlü konuklarımızın da katılacağı Engelsiz Tasarım Defilesi'ni hazırladık. Asıl amacımız hazır giyim sektöründe, bedensel engelli arkadaşların alışverişte çektiği zorlukları ortadan kaldırmak, tekstil atölyeleri kurup bütçelerine uygun engelsiz tasarımlar yapılarak ve engelli arkadaşlara da iş istihdamı sağlamak." diye konuştu.

Projeye destek veren tasarımcılar arasında; Şüheda Aydın, Gönül Kolat, Hilal Oğuzkan, Betül Arslankaya, Elif Devecioğlu, Seçkin İlker, Semra Alpak, Sümeyra Arslan, Esra Seziş, Sare Kavurmacı, Merve Akaydın, Emrah Cesur, Zeynep Erdoğmuş, Elif Almak, Nihal Demir, Safiye Ekiz, Aynur Karaca, Tuay Karaca, Aybike Şimşek, Neşe Kahramantürk gibi isimler yer alıyor. Defile, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde saat 12.00-17.00 arasında gerçekleştirilecek.
CİHAN

Yorumlar