Taş ocaklarını protesto ettiler

Antalya Konyaaltı Hacısekiler Mahallesi sakinleri bölgelerindeki taş ocaklarının kapatılması için eylem yaptı. Yetiştirdikleri ürünlerin taş ocaklarından olumsuz etkilendiğini savunan köylüler, gürültü ve dinamit patlamaları nedeniyle...

Google Haberlere Abone ol
Taş ocaklarını protesto ettiler

Antalya Konyaaltı Hacısekiler Mahallesi sakinleri bölgelerindeki taş ocaklarının kapatılması için eylem yaptı. Yetiştirdikleri ürünlerin taş ocaklarından olumsuz etkilendiğini savunan köylüler, gürültü ve dinamit patlamaları nedeniyle yaşadıkları problemlerin son ermesini istiyor.

Hacısekiler Mahallesi, Çakırlar ve Üzümcek’te faaliyet sürdüren taş ocaklarına karşı vatandaşlar, “Doğa Talanı Dursun, Taş Ocakları Durdurulsun” yazılı pankartlarla sesini duyurmaya çalıştı. Köylülere, Antalya, Isparta, Burdur Denizli Kaş (A) Platformu, Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Antalya Şubesi Başkanı Hediye Gündüz de eyleme destek verdi.

Hacısekiler mahallesi sakinlerinden Keziban Palabıyık, konuyla ilgili tepkilerini dile getirdi. Taş ocaklarından çıkan duman ve tozdan dolayı rahat nefes alamadıklarını ifade eden Palabıyık, küçük yaştaki çocukların dahi astım riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Bölgelerinin tarım alanında önde geldiğini hatırlatan mahalle sakini Palabıyık, taş ocaklarından yayılan tozdan dolayı bağ ve bahçelerindeki mahsullerin zarar gördüğünü aktardı. Hacısekiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şevket Ismık ise zarar gören ürünleri pazarlamakta problem yaşadıklarını aktardı. Taş ocaklarının bir an önce kapatılmasını ve mahalle sakinlerinin rahata kavuşması gerektiğini vurguladı.

Taş ocaklarının kapatılması gerektiğine işaret eden Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Antalya Şubesi Başkanı Hediye Gündüz, Hacısekiler, Hisarçınar sınırında açılan yeni taş ocağının heyelan bölgesinde yer aldığını söyledi. Bu nedenle taş ocağının bölge için bir risk olduğunu belitti. Ayrıca taş ocaklarının su kaynaklarını da tehdit ettiğini aktaran Gündüz, halkın sağlıklı suya erişmesinin engellendiğini ifade etti. Gündüz, açıklamasında taş ocaklarındaki çalışmalarıyla zeytin bahçelerinin ve bölgedeki ormanlık alanların zarar gördüğüne yer verdi. Dinamit patlamalarının halkı rahatsız ve tedirgin ettiğine değinen Gündüz, bölgede tarihi eserlerin de risk altında kaldığını hatırlattı. Köylüler yaptıkları sessiz eylem sonrası çevrede bir gezinti yaptı. Ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar