Taş ocağı patladı, evler hasar gördü, cam çerçeve yere indi

Sakarya’nın Geyve ilçesinde bir taş ocağında yapılan patlatma sonrası evler hasar görürken, cam çerçeve yere indi.

Google Haberlere Abone ol
Taş ocağı patladı, evler hasar gördü, cam çerçeve yere indi

Sakarya’nın Geyve ilçesinde bir taş ocağında yapılan patlatma sonrası evler hasar görürken, cam çerçeve yere indi. Büyük korku yaşayan köylüler ise can güvenlikleri kalmadığı gerekçesiyle ocak yetkililerinden şikayetçi oldu.

Akıncı köyü Beşiktaş Şelalesi mevkiindeki taş ocağında malzeme çıkarmak için yapılan patlatma köyde oturan ev sahiplerini korkuttu. Dün meydana gelen patlamayı köy sakinlerinden Kamuran Tan görüntüledi. Ocak, büyük bir gürültü ile patlarken, patlama sonrasında etrafı toz bulutu kaplıyor. Patlamanın şiddetiyle evlerin camları kırılırken, bazı evlerde hasar meydana geldi.

"DEPREM OLUYOR ZANNETTİM"

Köy sakinlerinden Tahir Aktürk, patlamanın çok şiddetli olduğunu söyledi. Gece vardiyasından çıktığını ve evde uyuduğunu belirten Aktürk, patlama anını şöyle anlattı: “Patlama, öyle bir şiddetliydi ki uykumdan zıpladım, deprem oluyor sandım. Ev yıkıldı zannettim, eşimin yanına koştum. Hamile olan eşim korkudan bayılmış gibiydi. Ölecekti korkudan. Böyle bir patlama yok. Yer yerinden oynadı. Elim ayağım titriyor hala korkudan.”

Kudret Gül ise patlama sırasında evin önünde olduğunu belirterek, “Bir patlama oldu, hemen eve koştum, baktım çocuklar ağlıyor. Onları dışarıya çıkardım. Patlama oluyordu ama bu kadar kuvvetli değildi. Allah korudu, can kaybımız yok. Ne zaman can kaybı olacak merak ediyorum.” diye tepki gösterdi. Köy sakinlerinden Ferdiye Ertürk de amcasının kızı ile fındık bahçesinde fındık temizlediğini belirterek, “Patlama sonrasında kendimden geçtim. Amcamın kızı su verince kendime geldim. Yer yerinden oynadı.” dedi.

Emekli patlayıcı uzmanı, emniyet teşkilatından emekli olan köy sakinlerinden Kamuran Tan ise “Patlama anını canlı çektim, böyle vahşi, böyle ilkel bir patlama olmaz. Bu patlamaya izin verenler, göz yumanlar da suçludur.“ diye konuştu.

BİR ÇALIŞAN ÖLMÜŞTÜ

Daha önce yine malzeme çıkarmak için patlama sırasında oluşan göçük sebebiyle bir işçinin hayatını kaybettiği ocak bir süre kapalı kalmıştı.


CİHAN

Yorumlar