Tarsus'ta okuma salonlarının deneme sınavına 2 bin öğrenci katıldı

Mersin’in Tarsus İlçe Eğitimciler ve Kültür Derneği'ne bağlı okuma salonlarında yapılan deneme sınavları yoğun ilgi görüyor.

Google Haberlere Abone ol
Tarsus'ta okuma salonlarının deneme sınavına 2 bin öğrenci katıldı

Mersin’in Tarsus İlçe Eğitimciler ve Kültür Derneği'ne bağlı okuma salonlarında yapılan deneme sınavları yoğun ilgi görüyor. İlçenin dezavantajlı bölgelerinde bulunan 6 adet okuma salonunda 4., 5. ,6. ve 7. sınıflara yönelik ücretsiz deneme sınavı yapıldı. Sınava 2 bin öğrenci katıldı.

Tarsus Eğitimciler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmail Türkmen, ilçede şu anda 6 adet okuma salonunda maddi durumu yetersiz dershaneye gidemeyen yaklaşık bin öğrenciye ücretsiz okula ve sınavlara hazırlık kursu verdiklerini söyledi. Türkmen, “Okuma salonlarımızda Mersin Valiliği Sosyal Destek Projeleri kapsamında Rengarenk Projesi uygulanmakta. Proje kapsamında öğrencilerimize doküman desteği sağlanıyor. Önümüzdeki günlerde ayrıca gezi ve piknik faaliyetleri de uygulayacağız. Önümüzdeki yıl hazırlıklarımıza şimdiden başladık. Gelecek yıl için 1500 öğrenciye ücretsiz eğitim desteği vermeyi hedefliyoruz. Bunun ilk adımı olarak hafta sonu deneme sınavı yaptık. Deneme sınavına gösterilen yoğun ilgi bizleri mutlu etti. Gelecek yılın kayıtlarına şimdiden başladık” dedi.

Deneme sınavına giren öğrencilerin oldukça heyecanlı oldukları gözlenirken sınavda dereceye giren öğrencilere bisiklet, tablet, MP4 çalar ve sürpriz hediyeler verilecek. CİHAN

Yorumlar