Tarsus’ta ‘hibe başvuruları’ tanıtım toplantısı yapıldı

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, 2015 yılında sona erecek Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın devam etmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Tarsus’ta ‘hibe başvuruları’ tanıtım toplantısı yapıldı

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, 2015 yılında sona erecek Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın devam etmesi gerektiğini söyledi. Kaya, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak için gerçek ve tüzel kişilerin öz sermayeye dayalı projeli yatırımlarını teşvik etmek amacıyla uygulanan destek kapsamının sürmesinin faydalı olacağını aktardı.

Mersin’in Tarsus ilçesinde ‘Hibe Başvuruları’ konulu tanıtım toplantısı yapıldı. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında düzenlenen toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Çiftepala, Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak, Tarsus Süt Üreticiler Birliği Başkanı İrfan Şimşek ile desteklemeye ilişkin yatırımlardan faydalanmak isteyen üreticiler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Borsa Başkanı Murat Kaya, programın 2015 sonrasında da devam etmesi gerektiğini anlattı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Çiftepala ise hedef kitleye ulaşmaları noktasında bu toplantıların çok önemli olduğunu aktardı. Çiftepala, “Programla, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması, küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi amaçlandı. Alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulmasını hedefleyen destek programının süresi kısıtlı olmasına rağmen bizler kurum olarak her girişimcimize gerekli özen ve samimiyetle yaklaştık.” dedi.

Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Halil Bahar, programın 8. etabı olan Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hibe Başvurularını anlattı.
CİHAN

Yorumlar