Tarsus’ta cem ve kültürevi hizmete açıldı

Mersin'in Tarsus Belediyesi tarafından yaptırılan cem ve kültürevi binlerce kişinin katılımıyla hizmete açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Tarsus’ta cem ve kültürevi hizmete açıldı

Mersin'in Tarsus Belediyesi tarafından yaptırılan cem ve kültürevi binlerce kişinin katılımıyla hizmete açıldı.

Caner Yılmaz, Onur Kocamaz ve Ozan Gündüz’ün sahne almasıyla başlayan açılış programı Hasan Klavuz Dedenin Gülbang okuması ve Hızır ve Hızı Cem ibadeti önemini anlatması ile devam etti. Açılış konuşmasını yapan Alevi Kültür Derneği Tarsus Şube Başkanı Nasır Şerbet, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Şerbet, “Belediyemiz tarafından cem ve kültürevi 7 ay gibi kısa sürede bitirilerek, iç donatısıyla birlikte bizlere teslim edildi. Tarsus Belediyesi ile sürekli temas halinde bulunduk. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Biz Alevi dernekleri olarak cemevi yapılması için belediyemizden bir arsa istedik. Belediyemiz cem ve kültürevini iç donamlılarını da tamamlayarak bizlere teslim etti. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Alevi dernekleri ile birlikte Tarsus’ta sağlanan huzura ve barışa katkı sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

    Daha sonra söz alan MHP Genel Başkan Danışmanı Ali Şar Dede ile Alevi Bektaş-i Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Engin Gündük, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür etti.

    Tarsus Cem ve Kültürevi’nin herkesi kucaklayarak, ilçede dirlik ve birliğe, bütünlüğe en büyük katkıyı sağlayacağını söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bir protokol ile bu yeri Alevi Bektaşi Kültür Derneği'ne verdiklerini kaydetti.

    Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir ise “Sevgili canlar, bugün burada çok güzel bir mimarisi olan cemevi açıyoruz. Burhanettin Kocamaz Başkanımın o büyük yüreğine kocaman bir alkış istiyorum. Türkiye’nin hemen hemen her yerini gezmiş olmama rağmen bugün burada gördüğüm bu binayı inanın hiçbir yerde göremedik. Hem gerek mimari projesi, içi, dışı hem kullanımı inanılmaz güzel olmuş. Ben huzurlarınızda belediye başkanıma çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

    Konuşmaların ardından plaket töreni yapıldı. Dua ve kurban kesilerek açılışı yapılan Cem ve Kültürevi’nin kapısında protokol üyeleri, güvercin uçurdu. CİHAN

Yorumlar