Tarsuslular Efendimiz'in (sav) Kutlu Doğum'unu andı

Mersin’in Tarsus ilçesinde gerçekleştirilen Peygamber Efendimiz'in (sav) anıldığı Kutlu Doğum etkinliği yoğun ilgi gördü.

Google Haberlere Abone ol
Tarsuslular Efendimiz'in (sav) Kutlu Doğum'unu andı

Mersin’in Tarsus ilçesinde gerçekleştirilen Peygamber Efendimiz'in (sav) anıldığı Kutlu Doğum etkinliği yoğun ilgi gördü.

Tarsus Eğitimciler Derneği'nin (TEDER) düzenlediği programa gelenlere gül suyu ve lokum ikram edildi. Aşiyan Düğün Salonu'ndaki program salavatlar eşliğinde Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Dünya Kur'an Kerim'i güzel okuma birincisi Ali Güven’in tilaveti etkinliğe katılan yaklaşık 4 bin kişiyi mest etti.
Bahar Koleji ve Ufuk Okuma Salonu öğrencilerinin oluşturduğu koronun seslendirdiği ilahiler izleyicileri, duygulandırdı.

Koronun ardından Efendimiz(sav)’in aile hayatını anlatan Peygamber Yolu Derneği Koordinatörü Selman Kuzu, “Yuvamızın cennet köşesi olması için bir bağırarak konuşmamak gerek. İnsan bağırarak konuştuğu zaman birbirinden uz aklaşır. İkincisi öfkemizi hakim olmanız lazım. Öfkenize hakim olamıyorsanız yuvanız cennet köşelerinden bir köşe yapamazsınız. Öfkene sahip olamıyorsan o hayat çekilmez olur. Öfkesine hakim ve affedici olanlar Allah’ın rızasını kazanırlar. Öfkeni kusarsan Allah’ın koymuş olduğu sevgiyi kaybedersin. Öfkeye kapılmak şeytandandır. Şeytan ateşten yaratılmıştır, ateşi söndürecek olanda sudur öyleyse öfkelendiğiniz zaman abdest alın, ayaktaysanız oturun. Yuvanızın cennet köşelerinden bir köşe olması için üçüncü dinamik sana hakaret edilse bile hakaret etme, sebebi ne olsun hakaret eden bir insanın bakması için yeterlidir. Dördüncü dinamik olarak ise istişare edilmeli. Birbirimize haklısın diye bilmeliyiz. İstişare eden asla pişman olmaz anne babadan sonraki hak eşlerin hakkıdır. Yuvanızı güvence altına almak istiyorsanız istişare sünnetine uymalısınız.” dedi.
CİHAN

Yorumlar