Tarsus 10. Uluslararası Yarı Maratonu'nun protokolü imzalandı

Mersin'in Tarsus ilçesinde bu yıl 10’uncusu yapılacak Uluslararası Yarı Maratonu’nun protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

Google Haberlere Abone ol
Tarsus 10. Uluslararası Yarı Maratonu'nun protokolü imzalandı

Mersin'in Tarsus ilçesinde bu yıl 10’uncusu yapılacak Uluslararası Yarı Maratonu’nun protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

Kaymakamlık, Tarsus Belediyesi, Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) ve Tarsus Amerikan Koleji (TAC) işbirliği ile düzenlenen maratonun protokol törenine Kaymakamı Hasan Göç, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, komite üyeleri ve basın mensupları katıldı. Selçukhan Restorandaki törende konuşan Kaymakam Hasan Göç, maratonun çok önemli bir organizasyon olduğunu söyledi.

Göç, konuşmasında bir şehrin kimliğinin olabilmesi için bu işe önem verilmesi gerektiğini belirterek, “Bu emeğe sivil toplum kuruluşlarının katkı koyması gerekiyor. Tarsus Belediyesi 10 yıldır başarıyla devam ettirdiği bu çalışmaya Amerikan Koleji ve SEV de yüreğini koyuyor. Ben bu maraton fikrini başlatan, bugünlere kadar getirenlere teşekkür ediyorum. '' dedi.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise Sağlık ve Eğitim Vakfı ile birlikte gerçekleştirdikleri yarı maratonun geleneksel hale geldiğini belirterek, “Tarsus'u sadece Türkiye'de değil, uluslararası arenada da tanıtıyoruz. Bu maratonla sporcuları, insanları barış ve kardeşlik ortamında bir araya getirerek, dünya barışına da katkı sağlıyoruz.” diye konuştu.

Tarsus Okulları Kampüs Kurulu Başkanı Kubilay Keçelioğlu da her zaman destek olacaklarını söyledi.
Konuşmaların ardından protokolü imzalanan maratonun bütçesinin 400 bin lira olduğu, bunun 120 bin lirasının Sağlık ve Eğitim Vakfı geri kalanının ise Tarsus Belediyesi tarafından karşılanacağı bildirildi. Bu yıl maratonun ardından düzenlenecek halk konserinde, yapılan anket sonucunda birinci çıkan sanatçı Gökhan Özen sahne alacak. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu 16 Mart 2014 Pazar günü koşulacak.
CİHAN

Yorumlar