TARSİM Bölge Müdürü Yaşaroğlu'ndan çiftçiye tarım sigortası çağrısı

TARSİM Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, çiftçilerle bir araya geldi. Terme Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü konferans solunun da tarım sigortasının öneminden bahseden Yaşaroğlu, "Mevsimsel değişikliklerden etkilenmek istemiyorsanız ürünlerinizi tar.

Google Haberlere Abone ol
TARSİM Bölge Müdürü Yaşaroğlu'ndan çiftçiye tarım sigortası çağrısı

TARSİM Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, çiftçilerle bir araya geldi. Terme Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü konferans solunun da tarım sigortasının öneminden bahseden Yaşaroğlu, "Mevsimsel değişikliklerden etkilenmek istemiyorsanız ürünlerinizi tarım sigortası yaptırın." dedi.

Samsun’un Terme ilçesinde çiftçilere yönelik tarım sigortasının önemini anlatan konferans düzenlendi. Düzenlenen konferansa TARSİM Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Samsun Şube Müdürü Erol Bas, Terme Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Tuncay Demir, ziraat mühendisleri, ziraat odaları başkanları ve çok sayıda çiftçi katıldı. Açılış konuşmasını yapan Terme Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Tuncay Demir, tarımda her zaman riskin olduğunu belirterek üretici için sigortanın her zaman önemli olduğunu belirtti. Yapılan en büyük yanlış bir afetle birlikte veya zarar kaybı oluştuktan sonra sigorta yaptırmak çiftçiye hiç bir şeyi kazandırmayacağını söyledi.

"MEVSİMSEL DEĞİŞİKLİKLER EN ÇOK ÇİFTÇİYİ ETKİLER"

Bu yıl yeterli oranda kar düşmediğini belirten TARSİM Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, "Tarımsal bir kuraklık bu yıl söz konusu olabilir. Bu mevsimsel değişiklikler bizlere neler getireceğini bilmediğimiz için çiftçi- üretici zarar kaybı yaşamamak için şimdiden tedbirini almalı ve ürünlerini sigortalatmalıdır. Özellikle fındık bölgesi olan Terme de bizlere ulaşan sıkıntıların başında bu mevsimsel faktörler gelmektedir. Bu değişimlerde üretici zarar etmemesi için tarlasını, bağını, bahçesini, ürününü sigortalattırsın. Biz de bu bilinçle bugün burada TARSİM olarak size sigortanın önemini anlatmaya ve bilgi vermeye geldik. Özellikle iklimler değişti, dolayısıyla tarımsal üretim için bu durum tehlike demektir. 2014 yılında tarımsal ürünlerimizde önemli kayıplar olabilir. Ürünler, meteorolojik riskler altında. Bu nedenle tüm üreticilerin muhtemel ürün kayıplarına karşı, devlet destekli tarım sigortası ile ürünlerini sigortalattırması kendi menfaatine olacaktır. Tüm ürünlerin yarısı devlet tarafından karşılanıyor. Meyvelerdeki don teminatı priminin 3’te 2’sini devlet karşılamaktadır. Tüm üreticilerimize tarımsal sigortayı tavsiye ediyorum." dedi.

ARICILIK DA ARTIK TARIM SİGORTASI KAPSAMINDA

Yaşaroğlu, "Değiştirilen kanun kapsamında artık bundan sonra Arıcılık yapan üreticilerimiz de Tarım sigortasından faydalanabilecek. Arıcılık yapan üreticilerimizin ödeyeceği primine devlet desteği sağlanacak. Arıcılık kayıt sistemine kayıtlı olan üreticiler bu imkândan faydalanacak olup, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, taşıt çarpması, nakliye, sel ve su baskını gibi riskleri sigorta kapsamına alınmıştır. Bu nedenle arıcılar için de bu zarar kayıplarının ortadan kalkmasına fayda sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

Seminere katılan çiftçilerin sorularını cevaplayan Yaşaroğlu, üreticilere bitkisel ürün sigortası, hayvan hayat sigortası, su ürünleri sigortası gibi farklı ürünlerin nasıl sigorta kapsamında değerlendirildiği bilgisini verdi.

CİHAN

Yorumlar