Tarman ailesi 36 derslikli okul yaptıracak

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, hayırsever Emel-Mehmet Tarman çifti ile bu kez 36 derslikli okul yapımına ilişkin protokol imzaladı. Çocuk Hastanesi başta olmak üzere pek çok hayır işi gerçekleştiren Tarman Ailesi, daha önce yine kendilerinin...

Google Haberlere Abone ol
Tarman ailesi 36 derslikli okul yaptıracak

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, hayırsever Emel-Mehmet Tarman çifti ile bu kez 36 derslikli okul yapımına ilişkin protokol imzaladı. Çocuk Hastanesi başta olmak üzere pek çok hayır işi gerçekleştiren Tarman Ailesi, daha önce yine kendilerinin yaptırdığı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Pansiyonu'nu dersliğe ihtiyaç duyulması nedeniyle 36 derslikli okula dönüştürecek. Buna ilişkin yapılan çalışmaların ardından protokol hazırlandı ve Valilik makamında imza töreni düzenlendi.

    Vali Düzgün, yaptığı konuşmada, hayırseverlerin kenti Kayseri’de, hayır işine doyamayanlardan Tarman ailesi ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek eğitim sektörüne yapacakları desteklerden dolayı teşekkür etti. Kocasinan ilçesindeki yatılı bölge okulunun pansiyonuna ihtiyacın azalması ve bölgede derslik ihtiyacının artması sebebiyle pansiyonun 36 derslikli okula dönüştürülmesi kararı alındığını kaydeden Vali Düzgün, geçmişte pansiyonun yapımını üstlenen hayırsever Mehmet Tarman’ın bu hayrına sahip çıkarak okul yapımını da üstlenmesinin mutluluğunu yaşadığını belirtti ve şunları söyledi: "Daha önce yaptırmış olduğu okulun ihtiyaçlarını unutmayarak yine aynı yere olan bağlılığını, vefasını devam ettirdiği için teşekkür ediyorum. İnşallah, o okulda okuyan çocuklarımız eğitimlerine devam ettikçe, hayırlı nesiller yetiştikçe, hayırseverimizin hem ismi hem de hayır defteri kapanmayacak. Ben bu konularda kendisine destek olan eşi Emel hanıma da teşekkür ediyorum. Çünkü, ailede bu konuda bir konsensüs olmasa, bir fikir birliği olmasa hayır işleri gerçekleşemez. İnşallah kısa süre içerisinde burayı da eğitim ve öğretimin hizmetine sunarız."

    Hayırsever Mehmet Tarman da, memleketine hayır işi yaparak katkı sağlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisine bu konuda sürekli destek veren eşi Emel ile oğlu Süleyman Emre başta olmak üzere devlet yöneticilerine teşekkür etti.

    Mehmet Tarman ve İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz tarafından imzalanan protokolün ardından Vali Düzgün, başlattığı gelenek kapsamında imzaların atıldığı kalemi hayırsever Tarman’a hediye etti. İmzalanan protokole göre Kocasinan ilçesindeki YİBO pansiyonu büyük onarım geçirerek proje doğrultusunda 36 derslikli okula dönüştürülecek ve 2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında eğitim vermeye başlayacak. CİHAN

Yorumlar