Tarlasına giren iki atı vurdu

Çekmeköy’de, 72 yaşındaki Mehmet Yüksel, tarlasına giren iki atı çimlere zarar verdikleri gerekçesiyle tüfekle vurdu.

Google Haberlere Abone ol
Tarlasına giren iki atı vurdu

Çekmeköy’de, 72 yaşındaki Mehmet Yüksel, tarlasına giren iki atı çimlere zarar verdikleri gerekçesiyle tüfekle vurdu. Atların sahibi de Yüksel hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Ömerli Mahallesi’nde meydana gelen olay iddiaya göre şöyle gelişti: Hüseyin Ünlü’ye (52) ait iki at çayırda otlanırken iplerini kopararak Mehmet Yüksel’in evinin önündeki çimenliğe girdi. Mehmet Yüksel, arazisine giren iki atı av tüfeği ile yakın mesafeden ateş ederek öldürdü. Uzun süre atlarını arayan Hüseyin Ünlü, atların ölüsünü bulabildi. Ünlü, durumu öğrendikten sonra Yüksel hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Çimlerine zarar verdikleri için atları vurduğunu söyleyen Mehmet Yüksel, “Atlar bana zarar veriyor. 3 aydır. Tuttuk bağladık, ‘atlarımı çaldı’ dedi. Ben burada çim işi yapıyorum. Metresi 20 bin lira çimin. En aşağı 15 dönüm çimimi atlar çiğnemiş, mahvetmişler. Diktiğim cevizleri kemirmişler. Daha tahammül edemedim. Sahibi de yok. Kovalıyoruz yine geliyorlar. Kaçsınlar diye 8 numara saçma attım. Onlar öldü. Pişmanım.” dedi.

Atları faytona koştuğunu anlatan Hüseyin Ünlü de olayı şöyle anlattı: “Ben o gün İzmit’e yem almaya gittim. Hayvanlarıma 4 ton yem aldım geldim, hayvanlarımı çimene bağladım. Akşam hava karardığında geldim, atlarım kaçmış. Gece olduğu için arayamadım. Sabah kahveye geldiğimde dediler ki; ‘Senin atların falan yerde ölü yatıyor.’ Gittim , baktım gerçekten de benim atlarım. Vuran kişiye neden vurduğunu sordum o da bana ‘Ben vurdum’ dedi. Bende jandarmaya haber verdim. Ben o atlarımla çoluk çocuğuma ekmek çıkarıyorum. Atlar kuru toprağa girmiş, zarar verecek bir şey yok. Davacı oldum bu kişiden.”
CİHAN

Yorumlar