Tarlada, traktör üzerinde KPSS'ye hazırlanıyor

Üniversitedan sonra kamuda çalışmak isteyenleri bekleyen Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) bir çok kişi dershane yardımı alarak hazırlanıyor. Kamu yönetimi bölümünden mezun olan Aydınlı Kader Özeren ise bir yandan tarlada ailesine yardımcı...

Google Haberlere Abone ol
Tarlada, traktör üzerinde KPSS'ye hazırlanıyor

Üniversitedan sonra kamuda çalışmak isteyenleri bekleyen Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) bir çok kişi dershane yardımı alarak hazırlanıyor.

Kamu yönetimi bölümünden mezun olan Aydınlı Kader Özeren ise bir yandan tarlada ailesine yardımcı olurken, bir yandan da bu sınava hazırlanıyor. Traktör üzerinde direksiyon üstündeki kitabıyla dikkat çeken Özeren, geçen yıl da girdiği ancak gereken puanı alamadığı sınavı bu yıl başarıyla tamamlamayı hedefliyor.

Tarlada saman toplayan ailesine traktörü kullanarak yardımcı olan Kader Özeren, direksiyonun yanında bulundurduğu KPSS çalışma kitapçığıyla sınava hazırlanıyor. Germencik ilçesindeki tarlalarında, yaklaşık 40 derece sıcakta ailesi traktörün römorkuna saman yüklerken o da soru kitapçığını gözden geçiriyor. Geçen yıl girdiği KPSS’den istediği puanı alamayan Özeren, "Bu yıl yeniden hazırlanıyorum. Ailem çiftçilikle uğraşıyor. İncir ilekleme zamanı. Babamın hayvanları da var. Saman toplamak da gerekiyor, işler çok sıkı. Ben de saman tarlasında traktör kullanarak onlara yardımcı oluyorum. Römorka saman yüklerlerken ben de traktörün üzerinde konu ve test çözümlerine bakıyorum. İnşallah KPSS’yi kazanacağım." dedi.

Kızının sınavlara hazırlandığını, işler sıkışınca da kendilerine yardım ettiğini belirten Halil Özeren ise "Bugünlerde işlerimiz yoğun. 40 derece sıcakta saman balyalarını topluyoruz. Hava sıcak ama yapacak bir şey yok, işlerin yetişmesi lazım. Kızım da bize traktör kullanarak, incir bahçelerinde çalışarak yardımcı oluyor. Bu sırada da sınavına hazırlanıyor. Çalışıp iyi bir sonuçla güzel yerlere gelmesini istiyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar