Tarla fareleri için zehirli buğday ünitesi kuruldu

Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarımsal üretimin miktarını önemli derecede azaltan tarla faresine karşı kullanılmak üzere zehirli buğday üretim ünitesini hizmete sundu.Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin...

Google Haberlere Abone ol
Tarla fareleri için zehirli buğday ünitesi kuruldu

Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarımsal üretimin miktarını önemli derecede azaltan tarla faresine karşı kullanılmak üzere zehirli buğday üretim ünitesini hizmete sundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, tarla farelerinin sebze ve meyvelerine karşı ciddi bir zarar verdiğini söyledi. Arap, “Tarla fareleri buğday, arpa, çavdar, yulaf, pirinç, mısır, baklagiller endüstri ve yağlı tohumlar gibi tarla bitkilerine, meyve ve sebze bahçelerine çayır, mera alanlarından genç ormanlara kadar her türlü bitki için zararlıdır.” dedi.

Yaşanan tarla faresi salgınları nedeniyle, üreticilerin çoğunun hasat yapmadan tarlalarını sürmek zorunda kaldıklarını belirten Arap, bu nedenle kimyasal mücadelenin büyük önem kazandığını anlattı. Arap, “Tarla faresine karşı kimyasal mücadelede zehirli yem kullanılmaktadır. Uzun yıllardan beri yapılan mücadelede zehirli buğday üretimi daha önce geleneksel şekilde yapılırken il genelinde kullanılmak üzere satın alınan zehirli buğday üretim ünitesi hizmete sunulmuştur. Bu ünite ile daha hızlı ve daha etkin ve seri üretim yapılacaktır. Kapasitesi ve işçi sağlığı açısından da daha sağlıklı bir sistemdir.” diye konuştu.

Arap, doğal dengenin korunması için tarla faresi mücadelesinden hemen sonra yine ertesi gün ölü farelerin toplanması ve toprağa derince gömülmesi gerektiğini anlattı. Tarla faresiyle etkili mücadelenin üreticilerin ve ülke ekonomisinin kalkınmasındaki payının büyük olduğunu ifade eden Arap, zehirli buğday il ve ilçe müdürlüklerinden temin edilebileceğini dile getirdi. CİHAN

Yorumlar