Tarıma dayalı ekonomik yatırımlara yüzde 50 destek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Erzurum İl Müdürlüğü'nün, 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı' kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırım konularında yeni tesis kurulması veya mevcut tesisler için tamamlama yatırımlarına yönelik işletmelere h.

Google Haberlere Abone ol
Tarıma dayalı ekonomik yatırımlara yüzde 50 destek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Erzurum İl Müdürlüğü'nün, 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı' kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırım konularında yeni tesis kurulması veya mevcut tesisler için tamamlama yatırımlarına yönelik işletmelere hibe desteği vereceği bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekerriya Erdurmuş, hibe desteğine esas yatırım konuları hakkında açıklamada bulundu. Erdurmuş, tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi programı kapsamında ekonomik yatırım konularında destek verileceğini dile getirdi. Erdurmuş, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesi, alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımı, koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projeleri gibi değişik alanlarda hibe vereceklerini anlattı.
Yatırım tutarı ve destekleme oranlarını da ifade eden Zekerriya Erdurmuş,"Ekonomik yatırımlar için proje başvurularında hibeye esas proje tutarı azami olarak gerçek kişi başvurularında 300 bin TL, tüzel kişi başvuruları için ise 800 bin TL. Hibeye esas proje tutarının yüzde 50' sine hibe yoluyla destek verilir. Diğer yüzde 50' si oranındaki tutarı başvuru sahipleri kendi kaynaklarından temin etmekle yükümlüdür. Proje bütçesi KDV hariç hazırlanır. Küçük ve orta ölçekli ekonomik faaliyetlere yönelik yatırım tesislerinin desteklenmesi amaçlandığından, başvuruda belirtilen proje toplam tutarı ile yatırım konusunun tam olarak gerçekleşmesi sağlanmalıdır. Bu nedenle büyük bir projenin kısmi gerçekleştirilmesi veya bölümler/üniteler şeklinde program kapsamında yapılmasına yönelik olarak hazırlanan proje başvuruları kabul edilmez." dedi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü hibe destek başvuru süresinin ise,"Başvurular, tebliğin yayımı tarihinden itibaren kırk beş gün sonrasına kadar yani son başvuru tarihi 27 Ocak 2014 içerisinde önce elektronik ortamda www.tarim.gov.tr internet adresi KKYDP başvuru butonundan girişleri yapılan başvurular daha sonra İl Müdürlüklerine dosya içerisinde elden teslim edilecektir.Teknik destek ve ayrıntılı bilgi için; İl ve İlçe Müdürlüklerimize müracaat da edilebilir" diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar