Tarım Zirvesi, bölgenin tarımsal avantaj ve dezavantajlarının ortaya çıkardı

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa'da gerçekleştirilen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Zirvesi’nde beklentinin üzerinde yarar sağlayacak çalışmalar yapıldığını söyledi. Vali Savaş, zirveden çıkarılan sonuçların izlenmesinin ve zirvenin...

Google Haberlere Abone ol
Tarım Zirvesi, bölgenin tarımsal avantaj ve dezavantajlarının ortaya çıkardı

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa'da gerçekleştirilen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Zirvesi’nde beklentinin üzerinde yarar sağlayacak çalışmalar yapıldığını söyledi. Vali Savaş, zirveden çıkarılan sonuçların izlenmesinin ve zirvenin devamının çok önemli olduğunu kaydetti.

    Manisa'da 3 gündür süren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Zirvesi, Anemon Otel'de düzenlenen törenle sona erdi. Manisa Valisi Savaş, törende yaptığı konuşmada, zirvenin, bölgenin tarımsal avantaj ve dezavantajlarının ortaya çıkardığını ve hazırlanacak eylem planına yön vereceğini kaydetti. Zirvede tatmin edici değil, beklentinin üzerinde yarar sunacak olan çalışmalar yapıldığını dile getiren Savaş, ilk kez gerçekleştirilen zirvede varılan sonuçların belli dönem içerisinde izlenmesi, gözden geçirilmesi gerektiğini, bunun da ikinci zirvenin yapılmasının gerekliliğini ortaya koyduğunu ifade etti.

    Bilimsel yaklaşım ile devam edilecekse, en iyi izleme dönemi planlanarak ikinci toplantı için bugünden çalışmalara başlamak gerektiğini aktaran Savaş,”Tarımsal veya tarıma dayalı sanayide ürün işlemede önemli bir merkez olan Manisa, bu özelliği dolayısıyla dünya nüfusuna hitap eden bir ilimiz. Zirve ile Türkiye ve ürünlerimizi ihraç ettiğimiz dünya nüfusuna yönelik bir faaliyette bulunuyoruz. Bunun bilincinde olmak gerekiyor.” dedi.

    Manisa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi de 1. Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi'nin gıda tarım ve hayvancılık sektörünün önemli karar vericileri olan üretici birlikleri ve kooperatifleri, ziraat ve ticaret odaları, ticaret borsaları, meslek örgütleri, akademisyenler, önder çiftçiler, yerel yönetim yetkilileri ile bakanlık temsilcilerini bir araya getirdiğini, 5 farklı alanda yapılan 32 çalışmanın uzun vadeli strateji belgesine ışık tutacağını bildirdi. Konuşmaların ardından zirveye katkıları olanlara teşekkür plaketi verildi. CİHAN

Yorumlar