Tarım sektöründeki standardizasyon hazırlıklarına destek

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun (MYK) tarım sektörüne standart getirme hazırlıklarına destek vereceklerini açıkladı. Matlı, sertifikalı çiftçi ve yetiştirici uygulamasının...

Google Haberlere Abone ol
Tarım sektöründeki standardizasyon hazırlıklarına destek

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun (MYK) tarım sektörüne standart getirme hazırlıklarına destek vereceklerini açıkladı. Matlı, sertifikalı çiftçi ve yetiştirici uygulamasının sektöre önemli faydalar sağlayacağını söyledi.

Tarımda çalışan 5 milyonun üzerindeki insan için mesleki standardı belirlemeye yönelik hazırlıkların desteklenmesi gerektiğini ifade eden Matlı, “Tarım sektörü insanlarımızın direkt beslenmelerini ve yaşamlarını etkileyen bir üretim alanı olduğu için, bu kesimde çalışanların da başta eğitimli olmalarının yanı sıra mesleki standartlarının bulunması da önem arz etmektedir.” dedi.

Bu konuda Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin yetkilendirilmiş olmasını da isabetli bir karar olarak değerlendiren Matlı, çiftçiler ve yetiştiricilerle doğrudan temas halinde bulunan ziraat odalarının bu konuda yapacakları çalışmalarda başarılı olacaklarını kaydetti.

Uygulamanın kısa sürede uygulanmaya başlanmasını beklediklerini vurgulayan Matlı, şunları ifade etti: “Bu konuda Bursa Ticaret Borsası olarak bizler de zeytin üreticiliğinden ipekböceği yetiştiriciliğine kadar sektörle ilgili değişik branşlarda ve kurumumuzun ürün kotasyonuna giren alanlarda Mesleki Yeterlilik Kurumu ile işbirliği yapmaya hazırız. Belirli standartlar çerçevesinde ve daha da bilinçli olarak üretim yapılması sayesinde, çok fazla ve bilinçsiz zirai ilaç kullanımı da azalacak, bu sayede çevresel faktörler ile yer altı ve yer üstü sularımız olumsuz etkilenmeyecek, böylece bu bilinçlenme Türk tarımına büyük faydalar getirecektir.” CİHAN

Yorumlar