Tarım Müdürlüğü’nden organik ürün anketi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, düzenlediği anket ile organik ürünün kullanımının ne kadar yaygın olduğunu ortaya koydu.

Google Haberlere Abone ol
Tarım Müdürlüğü’nden organik ürün anketi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, düzenlediği anket ile organik ürünün kullanımının ne kadar yaygın olduğunu ortaya koydu. Ankete katılanların yüzde 20’si organik ürünlere güvenmediğini belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Arslan, il içi ve il dışından yatırımcı, üretici ve üretici adaylarının istek ve yönelimlerini belirleme amaçlı olarak hazırladıkları son ankette “Organik Ürün Kullanıyor musunuz?” sorusunu sorduklarını, buna 678 kişinin katıldığını ifade etti.
Ankete katılanların yüzde 28,6'sının öncelikli olarak “evet kullanıyorum”, yüzde 26,1’inin “çok pahalı olduğundan kullanamıyorum”, yüzde 20,1’inin “organik ürünlere güvenmiyorum”, yüzde 13,7’sinin “organik ürün bulamıyorum,” yüzde 11,5’inin ise “hayır kullanmıyorum” cevabını verdiğini aktardı.

Anket çalışmalarının ülkenin, ilin, bölgenin sosyal ve ekonomik yapısını belirlemede önemli rol oynadığını kaydeden Arslan şöyle devam etti:
“Biz de yaptığımız bu anket çalışmalarıyla özellikle tarımsal konulara dikkat çekerek, uygulamayı düşündüğümüz, hatta uyguladığımız projelerin uygunluğunu denetleyerek çalışmalarımıza yön verebiliyoruz. Ayrıca anketler, önceliklerimizi belirleyen, bölgenin dinamiklerini ortaya çıkaran hassas çalışmalardır. Bu yaptığımız son ankette yine güncelliğini hiç kaybetmeyen bir konuya değindik, organik ürün kullanımı. Sanayi ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte gıda ürünlerinde doğallık, sağlıklı yaşam için aranan bir özellik oldu. Bunun yanında katılımcıların belirttiği gibi organik ürünlerdeki fiyat fazlalığı kullanımını kısıtlamaktadır. Biz organik tarım konusuna bakanlık ve il müdürlüğü olarak önem vermekteyiz ve bunun sonuncunda organik tarım üretim alan miktarlarında yıllar itibariyle sürekli artış olmaktadır. Ayrıca, bu alandaki tarımsal desteklemeler de üretimi artırmada önemli katkılar sağlamaktadır. Üretimin artması sonucunda da fiyatların artması bir nebze azalacak ve tüketimde artış sağlanacaktır.”

ORGANİK ÜRÜN ALIRKEN SERTİFİKASINA DİKKAT

'Organik ürünlere güvenmiyorum' diyen katılımcıların; organik ürün alırken ürün ambalajında bakanlık ürün logosu ve sertifikasının olup olmadığına dikkat etmesi gerektiğine işaret eden İhsan Arslan, “Logo ve sertifikası olan ürünlerini güvenle alabileceklerini, ayrıca logo ve sertifikası olmayan ve organik ürün adı altında satılan ürünle karşılaştıklarında il müdürlüğümüze haber vermelerini ve bunun sonucunda tüketiciyi yanılttıklarından dolayı gerekli denetim ve idari para cezası yaptırımının uygulanacağını belirtmek istiyorum. Biz Sivas olarak organik ürünlerin yetiştirilmesi ve bunların güvenilir, denetimli bir pazarda halka ulaştırılması için çalışma yapmaktayız. Anketimize verilen cevaplar sonucunda da ucuz, güvenli, kolay temin edilebilecek organik ürünlerle tüketicilerimizi buluşturacağız.” açıklamasını yaptı.


CİHAN

Yorumlar