Tarım işçilerinden düşük ücret protestosu

Mersin’in Silifke ilçesinde tarım işçileri ücretlerinin az olduğunu belirterek eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Tarım işçilerinden düşük ücret protestosu

Mersin’in Silifke ilçesinde tarım işçileri ücretlerinin az olduğunu belirterek eylem yaptı. Silifke Tarım Narenciye Çavuşları ile İşçiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin organizesiyle sabah saatlerinde Dörtyol mevkiinde toplanan narenciye işçileri, haklarını alıncaya kadar mücadeleyi sürdüreceklerini söyleyerek, basın açıklamasında bulundu.

Silifke-Konya-Antalya karayolunun birleştiği Dörtyol mevkiinde toplanan işçiler ücretlerinin artırılmasını istedi. Yoldan geçen işçi arabalarını da durdurarak, kendilerine destek verilmesini isteyen tarım işçileri, “Köle değiliz işçiyiz, artık boyun eğmeyeceğiz”, “Hakkımızı istiyoruz”, “Alın terine saygı istiyoruz”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Hakkımızı gasp ettirmeyiz”, “Direne direne kazanacağız” şeklinde sloganlar attı.
Yaklaşık bin 500 işçinin katıldığı eyleme, bir çok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşunun temsilcileri katıldı.

Dernek Başkanı Şuayip Tunç, “Uzun bir süredir emeğimizin karşılığını alabilmek için demokratik yollarla, karşılıklı görüşme ve hoşgörü sınırları içinde mücadele verdik. Ancak bu haklı talebimiz hiçbir kurum ve yönetici tarafından kabul görmedi. Tüm kapılar yüzümüze kapandı. Hiçbir görüşmeden olumlu bir sonuç alamadık. Bize kaderinize razı olun, bununla yetinin dediler. Oysa biz sadece hakkımızı istedik, hakkımızın bir lira fazlasını değil.” dedi.

Ücretlerinin 34 liranın altında olmaması gerektiğini aktaran Dernek Başkanı Tunç, “Diğer ilçelerde çalışan kardeşlerimiz bizden 10-12 TL fazla ücret alıyor. Yasal düzenleme gereğince 34 TL’den az ödenmesi yasak olduğu halde biz neden 28-30 TL alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından tarım işçileri olaysız bir şekilde dağıldı.
CİHAN

Yorumlar