Tarım bilgi sistemi artık tabletle kaydedilecek

Tarım Bilgi Sistemi içinde yer alan ‘Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi’ (TÜKAS) çalışmaları kapsamında Bursa'da 170 adet tablet dağıtıldı.Ülke genelindeki tüm tarımsal işletmelerin üretim bilgilerinin kayıt altına alınarak işletme...

Google Haberlere Abone ol
Tarım bilgi sistemi artık tabletle kaydedilecek

Tarım Bilgi Sistemi içinde yer alan ‘Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi’ (TÜKAS) çalışmaları kapsamında Bursa'da 170 adet tablet dağıtıldı.

Ülke genelindeki tüm tarımsal işletmelerin üretim bilgilerinin kayıt altına alınarak işletme bilgilerinin tamlığı ve güncellenmesinin sağlanması amacıyla uygulamaya konulan Tarım Bilgi Sistemi çalışmaları devam ediyor. Tarım Bilgi Sistemi içinde yer alan ‘Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi’ çalışmaları kapsamında, Bursa'da kullanılmak üzere 170 adet tabletin dağıtımı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik’in de katıldığı bir törenle yapıldı.

İl Müdürlüğü'nde yapılan tablet dağıtımı törenine İl Müdürü Ömer Çelik’in yanı sıra müdür yardımcıları, şube müdürleri ve istatistik birimi çalışanları ve ilçe müdürlüklerinde sistemde görevli personel katıldı. Tablet dağıtımını yapan İl Müdürü Ömer Çelik, ilde tarımsal faaliyet yapan tüm işletmelerin TÜKAS'a kayıt edilmesi için yürütülecek çalışmalarda kullanılacak tabletleri ilgili personele vererek, işlerinde kolaylık ve başarılar diledi.

Tarımsal üretimden sonra tarımsal kayıt sisteminde de teknolojik imkanların kullanılacağına dikkat çeken İl Müdürü Ömer Çelik, teknolojik altyapı ile 2014 genel tarım sayımı ve kayıt sisteminin sürdürülebilirliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalarda tabletlerin büyük kolaylık sağlayacağını belirtti.

CİHAN

Yorumlar