Tarım Bakanı'nın katıldığı üreticiler toplantısına çiftçiler davet edilmedi

Hatay'ın Erzin ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in katıldığı ''Tarım Üreticileri Birliği' istişare toplantısına çiftçiler davet edilmedi.

Google Haberlere Abone ol
Tarım Bakanı'nın katıldığı üreticiler toplantısına çiftçiler davet edilmedi

Hatay'ın Erzin ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in katıldığı ''Tarım Üreticileri Birliği' istişare toplantısına çiftçiler davet edilmedi. Bakan Mehdi Eker’in, partisinin tarım politikasını anlattığı salonda kooperatif başkanları, oda başkanları, iş adamları ve siyasetçilerin çokluğu dikkat çekti. Salonda sadece birkaç çiftçinin bulunması ise dikkatlerden kaçmadı. Tarımda yaptıkları yeniliklerle bu sektörün ülke ekonomisine katkısını 23 milyar dolardan 62 milyar dolara çıkarttıklarını belirten bakan Eker, Türkiye'nin tarım hasılatında dünyada yedinci sırada, Avrupa'nın ise en büyüğü olduğunu iddia etti.

Gıda tarım ve hayvancılık bakanı Mehdi Eker, Erzin ilçesinde üreticiler birliği istişare toplantısına katıldı. Belediye’ye ait şifalı sular tesislerinde yapılan toplantıda konuşan Eker, AK Parti iktidarından önce Türkiye’de tarım kanununun bile olmadığını savundu. Ülkenin, Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan tam 83 yıl sonra ilk kez AK Parti iktidarında tarım kanununa kavuştuğunu belirten Eker, ‘’Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk tarım kanununu biz çıkarttık. Ülkede tarım kanunu yoktu. Tarım kanunu bir ülkenin tasarrufudur. Kavramlarıdır, hedefidir, gayesidir, amacıdır. Bu yoksa sizin bu anlamda işe yarar bir şeyiniz yok demektir. Tarım kanunu ile birlikte birçok kanunlar yaptık. 10 sene önce ülke mevcut tarım arazilerine sahipti. Tarım arazilerinin miktarında artma olmadı. Türkiye'de üretilen narenciye 2 milyon 500 bin tondan bizim dönemimizde 3 milyon 500 bin tona çıktı.’’ ifadelerini kullandı.

Türkiye’de tarım sektörünün AK Parti iktidarı döneminde birçok alanda olduğu gibi çağ atladığını iddia eden Bakan Eker, "10 yıl içerisinde Türkiye'nin 23 milyar dolarlık tarım hasılatı 62 milyar dolara çıktı. Bu rakamlarla Türkiye'nin tarımı dünyanın 190 ülkesi içerisinde 11'inci sırada yer alıyordu. Avrupa'da ise 4'üncü sırada yer alıyordu. Biz doğru politikalarla, doğru stratejiyle, doğru destekleme politikasıyla çiftçilerimizle el ele onlara destek vermek suretiyle tarım hasılatını 23 milyar dolardan 62 milyar dolara çıkardık. Dünyada artık biz 11'inci sıradan 7'nci sıraya yükseldik, Avrupa'da da artık birinci sıradayız. Bütün dünya ülkeleri bizim başarılarımızı konuşuyor.’’ dedi.

Bu arada, istişare toplantısından sonra ilçede bulunan bir kahvehaneyi ziyaret eden Bakan Eker, basın mensuplarının görüntü almasını istemedi. Eline aldığı tespihi çekerek vatandaşlarla konuşan Bakan Eker, Hizmet Hareketi'ni de eleştirdi. Çözüm süreci hakkında da konuşan Bakan Eker, barış sürecini birilerinin engellemek istediğini, fakat buna kimsenin engel olamayacağını söyledi.


CİHAN

Yorumlar