Tarım araçlarına destek, tarımda makineleşmeyi arttırdı

Çiftçilerin ödeme ve hibe destekli aldığı tarım aletleri çiftçilerin yüzünü güldürdü. Yapılan destek projeleriyle de bölgedeki tarımda makine kullanımının arttığı belirtildi.Samsun’un Terme ilçesinde çiftçilere makine ve ekipmanları...

Google Haberlere Abone ol
Tarım araçlarına destek, tarımda makineleşmeyi arttırdı

Çiftçilerin ödeme ve hibe destekli aldığı tarım aletleri çiftçilerin yüzünü güldürdü. Yapılan destek projeleriyle de bölgedeki tarımda makine kullanımının arttığı belirtildi.

Samsun’un Terme ilçesinde çiftçilere makine ve ekipmanları teslim edildi. Çiftçilere sunulan destek ve hibe imkânları sayesinde hak kazanılan tarım araçları çiftçilere teslim edilmeye başlandı. Özellikle traktör, pat pat ve toprak işleme makinelerine verilen destekler sayesinde çiftçiler rahatlıkla tarım aracı alırken, çiftçiler ise sunulan kolaylık ve imkânlardan memnun.

Sanayi sitesinde tarım araçları satışı yapan bir işletmede çiftçilere aldıkları pat pat ve ekipmanları teslim edildi. Sunulan imkanlardan memnun olduğunu belirten Sami Gül isimli çiftçi ödeme yaparken hiç zorlanmadan ve hibe destekli olarak aldığımız araçlar sayesinde işlerimiz kolaylaştı. Gül, özellikle engebeli ve zor şartlarda kullanımı kolay olduğu için pat pat desteğinden yararlandığını ve tarım aracının kendisine ekipmanlarıyla birlikte teslim edildiğini belirtti. Aldığı pat patı fındık bahçesinde ve köydeki diğer işlerinde kullanacağını belirten Gül, önceden kendimizin yaptığı işleri şimdi aldığımız cihazlarla yapacağız bu projeleri hazırlayan yetkililere teşekkür etti.

Pat pat ve tarım araçları satışı yapan Hamza Fidan isimli esnaf ise bu proje ve destekler sayesinde hem çiftçilerimiz makul şartlarda tarım aracına sahip oluyor hem de esnaflara ekonomik olarak hareketlilik sağlıyor. Bu türlü projelerin desteklenmesinin önemli olduğunu belirten Fidan, “Destekler sayesinde çiftçilerimizin işleri daha kısa sürede bitecek ve iş gücü daha düşerek kaliteli tarım yapılması sağlanacaktır. Tarımsal maliyetler düştüğü inde çiftçilerimiz daha kazançlı çıkacaktır. Bu kapsamda yapılan projeleri çiftçilerimiz ihmal etmemeli ve gerekli başvuru şartlarını oluşturarak desteklerden yararlanmalıdırlar." dedi.

Daha sonra çiftçilere pat pat araçları ekipmanlarıyla birlikte teslim edildi. CİHAN

Yorumlar