Tarık Toros: Hükümet yolsuzluğun bir gün patlayacağını biliyordu

Bugün Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni ve Kanal Türk Haber Dairesi Başkanı Tarık Toros, 17 Aralıkta ortaya çıkan rüşvet ve yolsuzlukların MİT tarafından hükümete daha önceden haber verildiğini ve uyarıldığını vurgulayıp, "Hükümet bir gün yolsuzluğun pat.

Google Haberlere Abone ol
Tarık Toros: Hükümet yolsuzluğun bir gün patlayacağını biliyordu

Bugün Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni ve Kanal Türk Haber Dairesi Başkanı Tarık Toros, 17 Aralıkta ortaya çıkan rüşvet ve yolsuzlukların MİT tarafından hükümete daha önceden haber verildiğini ve uyarıldığını vurgulayıp, "Hükümet bir gün yolsuzluğun patlayacağını biliyordu. Ama patladığı zaman bir sorumlu gerekiyordu. O sorumlu devlet içinde bir çete ve paralel yapı diye ortaya atıldı." dedi.

Kars Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneğinin (KARSİAD) gerçekleştirdiği, 'Gelişen Türkiye'de Demokrasinin Önemi' konulu konferans Özel Sultan Alparslan Koleji konferans salonunda gerçekleşti. Bugün Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni ve Kanal Türk Haber Dairesi Başkanı Tarık Toros'un konuşmacı olarak katıldığı konferansa katılım çok fazla olunca 4 seans halinde yapılmak zorunda kalındı.

Türkiye'nin içinden geçtiği kritik süreçte gündemi anlatan, yazılar yazan, katıldığı tartışma programları ve bu programlarda ki yaklaşımını Kars'ta ki konferansta da dile getiren gazeteci Toros, bugünlerde ülke gündemini oluşturan hususların, 17 Aralık'ta yaşanan büyük siyasi kırılmanın belirlediğini söyledi. 17 Aralık'ın büyük bir rüşvet ve yolsuzluk operasyonu olduğunun her kesim tarafından iddia edildiğini Karslılara anlatan Toros, bunun bir arınma olduğunu, lakin siyasetin bunu bir darbe girişimi olarak algıladığını ve devlet içinde bir çetenin olduğunu ileri sürdüğünü belirtti.

'OBJEKTİF BAKANLAR, 17 ARALIK'A RÜŞVET VE YOLSUZLUK OPERASYONU DİYOR'

Gazeteci Toros, paralel diye ortaya atılan ve bütün devlet kurumlarında var olduğu ileri sürülen çetenin devleti yıkma girişimde olduğu varsayımından hareket eden siyasetin iddia edilen rüşvet ve yolsuzlukları perdelemeye çalıştığını ifade ederek, "17 Aralık'a objektif bakanlar bunun, rüşvet, yolsuzluk operasyonu olduğunu ve son derece sağlam delillere dayandığını görüyor." dedi.

Bu hükümetin bakanlarının, çocuklarının ve birçok kişinin boğazına kadar rüşvet ve yolsuzluğa battığının belgelerle iddia edildiğini aktaran Toros, "Bu belgelerin ve bilgilerin uydurma, üretilmiş belgeler olmadığı, aksi isbatlanana kadar bu şekilde görülmektedir." dedi.

'HÜKÜMET YOLSUZLUĞUN BİR GÜN PATLAYACAĞINI BİLİYORDU'

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna konu olan gelişmelerin ilk önce hükümetin yanında yer alan basın tarafından aylar öce manşetlerden kamuoyuna duyurulduğunu aktaran Toros, "Hükümet MİT tarafından da uyarıldı ve haberleri vardı. Bir gün patlayacağını da biliyorlardı. Ama patladığı zaman bir sorumlu gerekiyordu. O sorumlu devlet içinde bir çete ve paralel yapı diye ortaya atıldı." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar