Tarık Cengiz: CHP'li olan herkesin sahaya inerek çalışmasını istiyorum

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Büyükşehir Belediye başkan adayı Tarık Cengiz, Çarşamba ilçesinde pazar, sanayi ve esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Tarık Cengiz: CHP'li olan herkesin sahaya inerek çalışmasını istiyorum

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Büyükşehir Belediye başkan adayı Tarık Cengiz, Çarşamba ilçesinde pazar, sanayi ve esnaf ziyaretlerinde bulundu. Cengiz, CHP'li olan herkesin sahaya inmesini ve çalışmasını istedi.

Beraberinde CHP Çarşamba İlçe Başkanı Süleyman Bilici ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Çarşamba Belediye başkan adayı Sinan Yaşar, Belediye Meclis üyesi adayları ile gezilerini sürdüren Cengiz, “Bu seçim benim açımdan nasıl bir seçim biliyor musunuz? Sanki bir milletvekili genel seçimi var ve tek aday benim. Çünkü bütün kent 17 ilçe, 946 köy oy kullanacaktır. Bu nedenle ben Cumhuriyet Halk Partiliyim diyen herkesin sahaya inmesini, çalışmasını istiyorum. Bu seçimi kazanmalıyız, kazanacağız. Bunun göstergesi olarak bir örnek vermek istiyorum. Geçen günlerde Terme’nin köylerine gittim, akşam geç saatlerde oradaydım. Bir coşku ve heyecan ile beni karşıladılar, ama en önemlisi benim elime kağıt tutuşturarak, 'bak buraların sorunu bu, bunlar şunu yapmadılar, ama sen milletvekiliyken şunları yaptın' diyerek hatırımdan çıkan çalışmaları bile vatandaşlarımız bana hatırlattı.” dedi.

Sorulacak tek hesabın 15 yıldır Samsun’u ağlatan Yusuf Ziya Yılmaz olduğunu iddia eden CHP Samsun Büyükşehir Belediye başkan adayı Tarık Cengiz, sözlerine şöyle devam etti: “Gittikleri yerde protesto ediliyorlar, rahatsız olan olanlar rahat olan biziz. Başkan herkesle kavgalı tek müteahhitler ile iyi geçiniyor. Bunlar onu finanse eden kişiler. Bizim anlatacak çok şeyimiz var. Onlar ağızlarını açtıklarında halk ayakkabı kutusu, para sayma makinası diyecektir. Biz tertemiziz hakkımızda şaibe yok. O yüzden favoriyiz.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz’ın 'verilen söz namustur' ifadesini de hatırlatan Cengiz, “Sayın Başkan sizlere söz verdi. İş sahası açacağım, tersane yapacağım diyerek sizlerden kimlik fotokopisi topladı. Ne oldu? Nerede tersane nerede iş sahası. Yalan beyanlarla halkı kandıranlar elbet bunun hesabını öderler. Sayın Yılmaz’a ben bir şey demiyorum, beyanatını hatırlatıyorum, takdiri size bırakıyorum. Verilen söz bence de namustur. Sözünü tutmayanın takdirini halkımız verir.” diye konuştu.

Hesabın sandıkta sorulacağını ifade eden Tarık Cengiz, “30 Mart milattır, Samsun’u bu kirli ellerden bu iktidar anlayışından kurtarmak sizin elinizdedir. Ben yapamayacağım hiçbir sözü vermedim, vermem. Hayal üretmiyorum, Samsun’a nasıl faydalı olabilirim, onun düşüncesindeyim. Her ilçede yaşayan vatandaşlarımız kendi ilçesinin imkanlarından faydalanacak. Yatırımcıda öncelik Samsunlunun olacak. Çünkü bizler rant için değil halk için buradayız.” ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar