Tarık Akan öldü

Sinema oyuncusu Tarık Akan hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Tarık Akan öldü
Sanatçı Tarık Akan, İstanbul'da tedavi gördüğü özel bir hastanede hayatını kaybetti. Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören ünlü oyuncu Tarık Akan, İstanbul'da tedavi gördüğü özel hastanede yaşama veda etti.

Açıklamada, "Nazım Hikmet sevdasını, Nazım Hikmet Vakfı’nın kuruluşundan bugüne yönetim kurulunun her dönem en aktif üyesi olarak gösteren sevgili arkadaşımız Tarık Akan, 16 Eylül 2016 Cuma sabahı aramızdan ayrılmıştır. Işıklı anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Halkımızın başı sağ olsun." ifadelerine yer verildi.



TARIK AKAN KİMDİR?

13 Aralık 1949 tarihinde İstanbul'da doğan Tarık Akan'ın asıl adı Tahsin Tarık Üregil'di. Üregil, 1970 yılında Ses dergisinin oyunculuk yarışmasına katılarak birinci oldu. 1971 yılında ilk sinema filmi Emine ile oyunculuk kariyeri başladı. Daha sonra 1972 yılında oynadığı film Suçlu ile 1973 yılında Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı. 1973 yılında Yeşilçam'ın en iyi duygusal filmlerinden birisi olarak bilinen Canım Kardeşim (1973) adlı filmde Halit Akçatepe ile başrol oynadı. 1974 yılında Ertem Eğilmez'in yönettiği Rıfat Ilgaz'ın aynı adlı eserinden uyarlanan Hababam Sınıfı (1975) adlı filmde Damat Ferit adlı karakteri canlandırdı. 1982 yılında Şerif Gören ve Yılmaz Güney'in yönettiği efsane olan Yol filmi ile çok büyük başarı elde etti. Tarık Akan, Altın Portakal Film Festivali adlı ödül yarışmasında yedi ödül almıştı. 

 

Yorumlar