Tarihte ilk defa Temmuz zammı almayan memurlar oturma eylemi yaptı

Hükümetle yetkili memur sendikası arasında geçtiğimiz yıl imzalanan toplu sözleşme gereği Temmuz ayı zammını almayan memurlar, Bursa’da oturma eylemi yaptı. Vergi Dairesi Başkanlığı önünde toplanan bir grup memur, oturma eylemi yaparak...

Google Haberlere Abone ol
Tarihte ilk defa Temmuz zammı almayan memurlar oturma eylemi yaptı

Hükümetle yetkili memur sendikası arasında geçtiğimiz yıl imzalanan toplu sözleşme gereği Temmuz ayı zammını almayan memurlar, Bursa’da oturma eylemi yaptı. Vergi Dairesi Başkanlığı önünde toplanan bir grup memur, oturma eylemi yaparak hükümete ve toplu sözleşmeyi imzalayan sendikaya tepki gösterdi.

Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki Bursa Vergi Dairesi önünde öğle saatlerinde toplanan memurlar adına açıklama yapan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Bursa Şube Başkanı Süleyman Ayyılmaz, şunları kaydetti: "İmzalanan toplu sözleşme iki yılı kapsamaktadır. Enflasyon farkı ödenmesi mutabakatta yoktur. 2014 yılı için seyyanen 123 lira zam yapıldığından ilk defa kamu emekçileri 2014 yılı Temmuz ayında zam alamamaktadır. Türkiye, bugün bir ilki yaşıyor. Evet tarihte ilk defa Temmuz ayında kamu emekçilerine zam yok. Kamu emekçilerine verilen 123 liralık seyyanen zam enflasyonun altında kalmıştır. Enflasyon hesaplamalarının emekçilerin hayatının gerçekleri ile örtüşmediği ve vergi adaletsizliğinden kaynaklı gelir kayıplarımızı da göz önüne aldığımızda, kamu emekçilerinin gelir kayıplarının görünenden daha çok daha fazla olduğu gün gibi ortadadır."

Açıklamanın ardından memurlar, vergi dairesi merdivenlerine oturarak eylem yaptı. Oturma eylemi sırasında vatandaşlar oturan memurlar arasından yürüyerek içeriye girip çıkmakta zorlandı.

CİHAN

Yorumlar