Tarihi Yozgat Lisesi'nde çalışmalar devam ediyor

119 yıllık tarihi Yozgat Lisesi binasında tarihi dokusunun günyüzüne çıkarılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.    Yozgat’ta 'Taş Mektep' ya da 'Sarı Mektep' olarak nitelendirilen, TBMM Başkanı Cemil Çiçek,...

Google Haberlere Abone ol
Tarihi Yozgat Lisesi'nde çalışmalar devam ediyor

119 yıllık tarihi Yozgat Lisesi binasında tarihi dokusunun günyüzüne çıkarılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

    Yozgat’ta 'Taş Mektep' ya da 'Sarı Mektep' olarak nitelendirilen, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, gibi ünlü isimlerin yanı sıra yazarından bürokratına, sporcusundan siyasetçisine kadar birçok ünlü ismin eğitim aldığı 119 yıllık Tarihi Yozgat Lisesi, Vali Abdulkadir Yazıcı’nın hazırlattığı proje ile gün yüzüne çıkıyor.

    Belediye Başkanı Kazım Aslan ile tarihi lisede yapılan çalışmaları inceleyen Vali Yazıcı, Yozgat Lisesi’nin II. Abdülhamit döneminde yapılan nadide eserler arasında yer aldığını belirterek tarihi lisenin aslına uygun olarak yeniden ele alındığını kaydetti. Yozgat’ın tarihi değerleri arasında yer alan Yozgat Lisesi’nin gün yüzüne çıkmasının kent tarihi açısında önemli olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Tarihi lisemizde çalışmalar devam ediyor. Amacımız okulumuzu aslına uygun hale getirmek. Okulun etrafında ki görüntü kirliliğini de ortadan kaldırmak istiyoruz. İnşallah okulumuz iki ay içerisinde, buram buram tarih kokarak Yozgat ve ülkemizin kültürel ve tarihsel zenginlikleri arasında yerini alacak." dedi.

    Yozgat Lisesi’nden çok sayıda ünlü ismin mezun olduğuna dikkati çeken Vali Yazıcı, "Tarihi dokuyu, aslına uygun hala getirmek için devlet büyüklerimizin de düşüncelerini aldık. Uzmanlarımızın çalışması ve ünlü isimlerimizin hatıraları ile de aslına uygun hale getirmek istiyoruz. Hepsinin düşüncelerini dikkate aldık. İnşallah çalışmalar tamamlandığında tarihi lise tüm görkemiyle yeniden gün yüzüne çıkacak.” diye konuştu.

    Belediye Başkanı Kazım Arslan da tarihi eserlerin yıllar geçtikçe yıprandığını ve hoyratça kullanıldığını belirterek, "Az sayıda kalan eserlerimizin de kurtarılması gerekiyor. Şehir sadece bugünüyle var olmuyor. O bakımdan bu eserler oldukça önemli. Önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Bittiğinde İnşallah tüm hemşehrilerimiz memnun kalacaklar." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar