Tarihi taş binada kat'ı sergisi açıldı

Karaman Belediyesi Mümine Hanımlar Lokali ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği Kat’ı Sergisi, tarihi taş bina alt katında açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Tarihi taş binada kat'ı sergisi açıldı

Karaman Belediyesi Mümine Hanımlar Lokali ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği Kat’ı Sergisi, tarihi taş bina alt katında açıldı.

Açılışını Belediye Başkanı Kamil Uğurlu’nun yaptığı sergiye yoğun bir katılım vardı. Açılış öncesi bir konuşma yapan Başkan Uğurlu, "Karaman’da ilk kez yapılan bu sergi için emeği geçen tüm hocalara ve kursiyerlere teşekkür ederim. Gerçekten Karaman’da bir ilki başardılar. Eline bir makas, bir kağıt alan bu hanımefendilerin çabası ve azmi beni çok etkiledi. Fırsat verilince nelerin yapılacağını gösterdiler. Büyük emek isteyen bu kat’ı sanatını ben çok beğendim. İnşallah sizler de beğenirsiniz." dedi.

Açılışın ardından, Mümine Hanımlar Kültür Merkezi ve Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kuruluşların kursiyerleri tarafından, Kat’ı Sanatı ile yapılan tablolar Karamanlı sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Yapımı oldukça emek isteyen bu tablolar muhteşem görüntüleri ile dikkat çekiyor.
Tarihi Taş Bina altında Katı Sanatı ile yapılmış tam 60 adet tablo bulunmakta. Sergi 1 ay boyunca açık kalacak. Sergiyi ziyarete gelen vatandaşlar isterse burada bulunan bu tabloları satın alabilecekler. Tablolardan elde edilen gelirlerin tamamı ihtiyaç sahibi ailelerin okuyan çocuklarına burs olarak verilecek.

KAT'I NEDİR?

Kat veya kaatı kelimesinin sözlükteki anlamı 'kesmek'. Kaatı sanatı ise bir kağıt veya deri üzerindeki yazıyı, motifi veya şekli oyup Çıkartarak bir başka kağıt ya da deriye yapıştırmak suretiyle gerçekleştirilen bir süsleme sanatı. Bu şekilde yapılmış esere 'kaatıa' veya 'mukatta' sanatkarına 'kaatı' ve 'kattaa' denir. Kâğıdı kesip oyarak meydana getirilen yazılara ise 'mukatta yazı' denir.
CİHAN

Yorumlar