Tarihi sokaklar yenileniyor

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, şehrin en eski sokaklarından biri olan Tophane’deki 9. Ara Sokak’ta zemin yenileme çalışmaları başlattı.    Saltanat Kapı bitişiğindeki 9. Ara Sokak’ta zamanın şartlarına göre yapılan...

Google Haberlere Abone ol
Tarihi sokaklar yenileniyor

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, şehrin en eski sokaklarından biri olan Tophane’deki 9. Ara Sokak’ta zemin yenileme çalışmaları başlattı.

    Saltanat Kapı bitişiğindeki 9. Ara Sokak’ta zamanın şartlarına göre yapılan ve sokağın tarihi dokusuna uymayan zemin taşları, Osmangazi Belediyesi tarafından söküldü. Yerine tanburlu granit küp taşlar döşeniyor.

    Tarihi dokunun korunduğu evleri ve sokak yapısı ile fotoğraf sanatçılarına ilham veren bölgede başlatılan çalışmalar kapsamında birkaç gün içinde sokağa taşların döşenmesine başlanacak. Osmangazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların, Ramazan ayının sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor.

    Sokakta yürütülen zemin kaplama çalışmalarından mahalle sakinleri ve bölge esnaftı da oldukça memnun. Daha önce sokakta yürürken eski taş zeminden dolayı birçok kişinin ayağını burktuğunu belirten vatandaşlar, bu sorunun ortadan kalkacağını, eski Bursa evlerinin yer aldığı tarihi sokağın daha da canlanacağını söyledi.

CİHAN

Yorumlar