Tarihi Şifa Hamamı'nın üstünde erik yetişti

Samsun’un Bafra ilçesi Gazipaşa Mahallesi'nde 17. yüzyılda yapılan tarihi Şifa Hamamı'nın üstünde meyve ağaçlarının yetişmesi ve erik vermesi karşısında vatandaşlar ve çevre esnafı şaşkınlığını gizleyemedi. 10 yıldır eski hamam...

Google Haberlere Abone ol
Tarihi Şifa Hamamı'nın üstünde erik yetişti

Samsun’un Bafra ilçesi Gazipaşa Mahallesi'nde 17. yüzyılda yapılan tarihi Şifa Hamamı'nın üstünde meyve ağaçlarının yetişmesi ve erik vermesi karşısında vatandaşlar ve çevre esnafı şaşkınlığını gizleyemedi.

10 yıldır eski hamam yanında çiçekçilik yapan Serkan Uysal, yetişen ağaçların ve meyvelerin sıcak havalardan dolayı kurumaması dökülmemesi için sabahları ve akşam üzeri sulama yaptığını söyledi. Uysal, "Osmanlı İmparatorluğu döneminde, tahminen 17. yüzyılda inşa edilen Gazipaşa Mahallesi'nde Müze Sokağı'nda bulunan Şifa Hamamı, ünlü gezginimiz Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde söz ettiği yerdir. 30 yıldır adeta çürümeye terk edildi. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün koruma altına almasına karşın Şifa Hamamı, yıllardır restore edilmeyi bekliyor. Bir Bafralı olarak tarihin, hem de kentimizin tam merkezinde kaderine terk edilmesini kabullenemiyoruz. Çocuklarımıza, Baframıza gelecekte bunun hesabını veremeyiz. Başta Kurul olmak üzere tüm yetkililerin bir an önce harekete geçmesini, bu önemli hamamı tarihimize, kültürümüze kazandırmalarını bekliyoruz. Bir de tarihi hamamın üstünde son günlerde erik başta olmak üzere çeşitli meyveler olmaya başladı. Hamam tarihi olduğu için üstüne çıkıp ağaçlar müdahale edemiyoruz. Ben de ağaçlar kurmasın diye onları suluyorum." dedi.

CİHAN

Yorumlar