Tarihi Salar Camii restorasyon sonrası yeniden ibadete açıldı

Sinop’un Boyabat ilçesi Salar köyünde yer alan tarihi Salar Köyü Camii yeniden ibadete açıldı. Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon yapılan cami için tören düzenlendi. Salar köyünde yapılan törene; Sinop Valisi...

Google Haberlere Abone ol
Tarihi Salar Camii restorasyon sonrası yeniden ibadete açıldı

Sinop’un Boyabat ilçesi Salar köyünde yer alan tarihi Salar Köyü Camii yeniden ibadete açıldı. Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon yapılan cami için tören düzenlendi.

Salar köyünde yapılan törene; Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir, Samsun Vakıflar Bölge Müdürü Mustafa Hozat, Sinop Müftüsü Mustafa Erkan, Boyabat Müftüsü İsa Sağlam, daire müdürleri, davetliler ve köy halkı katıldı.

Tören İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Caminin açılış töreninde konuşan Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan, ecdadın gittiği her yerde cami, han ve hamam yaptığına dikkat çekti. Yapılan bir çok caminin günümüze kadar orijinal halleri ile varlıklarını devam ettiğini bazılarının ise yapılan restorasyon çalışmaları ile ayakta kaldığını belirterek, ‘‘Bu köyümüzdeki tarihi camimizde restorasyonu yapılarak ibadete açıldı. İlimiz genelindeki diğer camilerimizin de tamir ve tadilat işleri sıklıkla devam ediyor. Müftülüğümüz camilerimizi ibadete hazır hale getirme noktasında son dönemlerde güzel çalışmalara imza attı. Biz bütün camilerimizin bakım ve tamiri için çalışacağız. Hayırlı uğurlu olsun.’’ dedi.

Samsun Vakıflar Bölge Müdürü Mustafa Hozat ise restorasyon çalışması yapılan Salar Köyü Camii'nin eksiksiz bir şekilde yeniden restorasyonu yapılarak teslim edildiğini söyledi. Hozat, bölge müdürlüğü olarak bu yıl birçok cami ve tarihi yapının restorasyon çalışmalarını yaptıklarını söyledi.

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ve Boyabat ilçe Kaymakamı Bilal Bozdemir yaptıkları konuşmalarda caminin yeniden ibadete açılmasında katkı sağlayan Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Daha sonra Boyabat İlçe Müftüsü İsa Sağlam’ın yaptığı dua ile cami açılışı yapıldı. Tören, açılışa katılanlara yemek ikramı ile sona erdi. Törende ayrıca emeği geçenlere plaket takdimi de yapıldı.

CİHAN

Yorumlar