Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı yeniden canlanıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında 'Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı'nda başlattığı sağlıklaştırma projesi ile tarihi ortaya çıkarıyor.

Google Haberlere Abone ol
Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı yeniden canlanıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında 'Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı'nda başlattığı sağlıklaştırma projesi ile tarihi ortaya çıkarıyor. Proje kapsamında Türkiye’nin ilk tarım müzesi de yapılacak.

    Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında Konya’daki tarihi eserlerin restorasyonunu gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediyesi, 'Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı'nda tarihi ortaya çıkaracak projeyi başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kentteki tarihi eserlere sahip çıkılarak gelecek kuşaklara aktarılması konusunda önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirterek Konya merkezde yapılan restorasyon ve yenileme çalışmasının dünyanın bir kalemde yapılan en büyük yenileme ve restorasyon çalışması olduğunu dile getirdi.

    TÜRKİYE’NİN İLK TARIM MÜZESİ

    Bu kapsamda Konya’nın tarihi mekanlarından olan 'Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı'nda başlattıkları sağlıklaştırma çalışmasının önemine dikkat çeken Başkan Akyürek, 27 bin 850 metrekarelik bir alanda Selçuklu mimarisiyle Türkiye’nin ilk tarım müzesi, 129 dükkan ve farklı büyüklüklerde salonlar yapılacağını dile getirdi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, projede yaklaşık 800 araçlık 2 katlı yer altı otoparkı ve meydan da bulunacağını, çalışmaların 1 yıl içinde tamamlanacağını vurguladı. CİHAN

Yorumlar