Tarihi MGK'dan kritik kararlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan MGK başta Afrin'e operasyon olmak üzere önemli konuları ele aldı. MGK'dan önemli tavsiye kararları çıktı. Alınan kararlar arasında OHAL'in uzatılması tavsiyesi de yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
Tarihi MGK'dan kritik kararlar

Sonhaberler | Haber Merkezi

Son yılların en kritik Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantı, saat 15.20'de başladı. Yılın ilk MGK toplantısında, iç ve dış gelişmeler görüşüldü. Afrin'e operasyon konusu ise MGK'nın gündemindeki en önemli konuydu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından bildiri yayımlandı. 

Bildiride, Milli Güvenlik Kurulunda, hükümete olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırıldığı kaydedildi.

Bildiride, "Türkiye'nin, sınırlarının hemen yanı başında bir terör koridoru oluşturulmasına ve bir terörist ordusu kurulmasına izin vermeyeceği, bu konuda gereken her türlü tedbirin alınacağı belirtilmiştir." ifadelerine yer verildi.

MGK bildirisinde, "Sınır emniyetimizi tahkim etmenin yanı sıra vatandaşlarımız ile bölge halkının can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla ilk aşamada Suriye'nin batısından ülkemize yöneltilen tehditlerin bertaraf edilmesi için gereken adımların derhal ve kararlılıkla atılacağı vurgulanmıştır." denildi.

ABD'nin PYD/PKK terör örgütüne desteği değerlendirilen bildiride şunlar kaydedildi: Terör örgütlerinin ülkemize yönelik açık tehdidi söz konusu iken NATO çatısı altında ve ikili ilişkilerimizde müttefikimiz olan bir devletin, güvenliğimizi dikkate almadan teröristleri ortak ilan edip silahlandırması üzüntüyle karşılanmıştır. Suriye'de DEAŞ ile fiili mücadelenin büyük ölçüde tamamlanmış olması sebebiyle PKK/PYD-YPG terör örgütüne verilen silah, araç ve gereçlerin gecikmesizin toplanması gerektiği kuvvetle vurgulanmıştır.

SINIRA SEVKİYAT DEVAM EDİYOR

Öte yandan Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gönderilen tankları taşıyan tırlar, Hatay'ın Antakya ilçesine ulaştı. Tanklar alınan güvenlik önlemleri eşliğinde ilgili birliğe sevk edildi. Suriye sınırındaki birliklere takviye amaçlı gönderilen 20 tank Hatay'a geldi.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gönderilen tankları taşıyan tırlar, Hatay'ın Antakya ilçesine ulaştı. Tanklar alınan güvenlik önlemleri eşliğinde ilgili birliğe sevk edildi.

Tankların tırlardan indirilmesi sırasında çevredeki vatandaşlar askerlere sevgi gösterisinde bulundu.

Yorumlar