Tarihi meydana Rabia ismi verilmesine tepkiler sürüyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Topçu Meydanı yanındaki meydana ‘Rabia Meydanı’ isminin verilmesine tepkiler devam ediyor. Konuyla ilgili bir tepki de ŞUTSO’dan geldi. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Şanlıurfa Ticaret...

Google Haberlere Abone ol
Tarihi meydana Rabia ismi verilmesine tepkiler sürüyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Topçu Meydanı yanındaki meydana ‘Rabia Meydanı’ isminin verilmesine tepkiler devam ediyor. Konuyla ilgili bir tepki de ŞUTSO’dan geldi.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Meclis Başkanı İbrahim İletmiş, "Eski valilik binasının yerindeki meydana ‘Rabia Meydanı’ isminin verilmesi ve o bölgede iki bağımsız meydan oluşturulması tasvip etmediğimiz bir girişimdir.” dedi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda meydan isminde değişikliğe gidildiğini anımsatan İletmiş, “Meclis toplantımızda gündeme gelen, eski valilik binasının yerindeki meydana ‘Rabia Meydanı’ isminin verilmesi meclis üyelerimizin de tepkisini çekmiş ve üyelerimiz, meydanın tarihi geçmişi olan Topçu Meydanı ismiyle kalması yönünde görüş bildirmişlerdir.” şeklinde konuştu.

Rabia isminin başka bir meydana verilmesi önerisinde bulunan Başkan İletmiş, “Bizler de aynı kanaatte olduğumuzu, adı geçen bölgedeki meydanın, Topçu Meydanı'ndan bağımsız düşünülmeden o bölgenin tamamına Topçu Meydanı denilmesinin ve kentimizde yapılacak yeni bir meydana 'Rabia Meydanı' isminin verilmesinin daha uygun olacağını belirtmek isteriz.” ifadelerine yer verdi.

Belediye ile yaptığı görüşmelerin olumlu geçtiğini dile getiren İletmiş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bu noktada yapmış olduğumuz girişimlerin de sonuç verdiğini siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızla paylaşmak isteriz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Celalettin Güvenç, ilgili mercilerle konuyu tekrar görüşeceğini bize ifade etti. Umuyoruz ki ilimizin tarihi simgelerinden biri olan bu meydanın, isminin değiştirilmesi ve iki bağımsız meydan oluşturulması yanlışı ortadan kalkacaktır.” CİHAN

Yorumlar