Tarihi höyüğün etrafında imar çalışması yapılacak

Ankara’nın Polatlı ilçesinde bulunan Beştepe Höyüğü, birinci derece sit alanından üçüncü derece sit alanına dönüştürüldü. Polatlı Belediyesi, höyük etrafında imar ve yeşil alan düzenlemesi yapabilecek.Belediye, 3’üncü derece...

Google Haberlere Abone ol
Tarihi höyüğün etrafında imar çalışması yapılacak

Ankara’nın Polatlı ilçesinde bulunan Beştepe Höyüğü, birinci derece sit alanından üçüncü derece sit alanına dönüştürüldü. Polatlı Belediyesi, höyük etrafında imar ve yeşil alan düzenlemesi yapabilecek.

Belediye, 3’üncü derece sit alanına dönüştürülen Beştepe höyüğünün çevresi hakkında mülk sahiplerini bilgilendirdi. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Polatlı Lisesi'yle Halk Eğitim Merkezi, Eti ve Turan caddelerinin ortasında kalan Beştepe Höyüğü çevresinde bugüne kadar 1’inci derece sit alanı olduğu için hiçbir çalışmanın yapılamadığını, kabul edilen yeni uygulamayla höyük çevresinin 3’üncü derece sit alanı ilan edildiğini ve belediyenin bu alanın çevresinde imar ve yeşil alan düzenlemesi yapacaklarını söyledi.

Vatandaşın mağduriyetinin belli ölçüde giderilmeye çalışıldığını belirten Yıldızkaya, “Beştepe Höyük’te koruma amaçlı imar plan çalışması gerçekleştirdik. Çivi çakılamayan bu alanın Eti Caddesi'ne bakan doğu cephesindeki kısım, bitişik nizam 2 katlı ticari alan olarak düzenlendi. Gordion ve Eti Caddesi'ne cepheli birinci derece sit alanı içerisinde yeri olan vatandaşlarımızın mağduriyetini böylece bir nebze de olsa gidermiş olduk. Artı Turan ve Eti Caddesi arasına yürüyüş yolu yaparak halkımıza yeni yürüyüş alanı kazandırıyoruz.” dedi.

Beştepe Höyük’te 1950’li yıllarda İngiliz ve Amerikalı arkeologlar tarafından yapılan kazı çalışmalarında seramik eserler bulunmuştu. Höyükte bulunan eserler Gordion Müzesi'nde sergileniyor.

CİHAN

Yorumlar