Tarihi çınar ağacının dibindeki yangın tatbikatı korkuttu

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, şehirde meydana gelebilecek büyük ölçekli yangın ve doğal afetlere karşı hazır olunması amacıyla yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Tarihi çınar ağacının dibindeki yangın tatbikatı korkuttu

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, şehirde meydana gelebilecek büyük ölçekli yangın ve doğal afetlere karşı hazır olunması amacıyla yangın tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikatın, tarihi çınar ağacının bitişiğinde yapılması korkulu onların yaşanmasına neden oldu.

    ‘2013 Yangın Tatbikatı’ Selimzade Mahallesi 2. Çukur Sokak üzerinde yapıldı. Kamulaştırılan 3 katlı bir binanın birinci katında yangın çıkması sonucu üçüncü katın balkonuna sığınan 2 kişinin kurtarılmasının canlandırıldığı tatbikat nefes kesti. ‘İmdat, kurtarın bizi’ diye bağıran iki kişinin itfaiyeyi araması üzerine olay yerine Yıldırım İtfaiyesi ekipleri sevk edildi.

    Yangın yerine gelen 3 itfaiye aracı, birinci katta yükselen alevlere müdahale ederek kısa sürede söndürdü. Balkonda kalan 2 genç ise itfaiye merdiveni uzatılarak kurtarıldı. Yoğun dumandan etkilenen gençler, ambulansa alınarak hastaneye sevk edildi.

    Vatandaşların ilgiyle izlediği tatbikatta zaman zaman korkulu dakikalar yaşandı. Tatbikatın, dev tarihi çınarın bitişiğindeki binada yapılması nedeniyle endişe yaşandı. Olası bir sıçrama sonucu tarihi çınarın yanma ihtimali korkuttu.

    Tatbikatı izleyen vatandaşlar, çalışmanın faydalı olduğunu ve başarıyla sonuçlanmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

    Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, tatbikat içerisinde eksiklikleri ve geliştirilmesi gereken konuları görerek gerçek olaylara hazır olmak istediklerini dile getirdi. Kurumlar arası koordinasyonun sağlanmasının yanı sıra, personelin maharetlerini de sergilemek istediklerini kaydetti.

    Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak ise bu dönemde itfaiye personelini ikiye ve araç gereç oranını ikiye katladıklarını ifade etti. 11 bin 800 kilometre kareye hitap edecek şekilde hazırlık yaptıklarını vurgulayan Şenocak, “İlçelerde itfaiye gruplarımızın noktalarını tespit ettik. Bu dönemde 24 yıldır alınmayan toplu personeli aldık. Gönüllü itfaiyecilik teşkilatını hayata geçirdik. Bir hedefimiz var, elim bir durum meydana geldiğinde anında oraya ulaşmak ve malla birlikte canı kurtarmaktır. Bütün gayretimiz bu yöndedir.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar