Tarihi camilerde teravih coşkusu

Ramazan ayını habercisi teravih namazı, İstanbul'daki tarihi camilerde huşu içerisinde eda edildi. Camiyi dolduran Müslümanlar, İslam aleminin birlik ve beraberliği için dua etti.İstanbullular, Ramazan ayını akşam namazıyla birlikte yanan...

Google Haberlere Abone ol
Tarihi camilerde teravih coşkusu

Ramazan ayını habercisi teravih namazı, İstanbul'daki tarihi camilerde huşu içerisinde eda edildi. Camiyi dolduran Müslümanlar, İslam aleminin birlik ve beraberliği için dua etti.

İstanbullular, Ramazan ayını akşam namazıyla birlikte yanan mahyalarla karşıladı. İlk teravih namazını kılmak için tarihi camileri tercih eden vatandaşlar, yatsı namazından önce camiye gelerek hazırlıklarını tamamladı. Abdest alıp camiye giren cemaat, huşu içerisinde yatsı ve teravih namazlarını eda etti.

Teravih için Sultanahmet Camii'ni tercih eden Selahattin Sala isimli vatandaş, "Çok iyi çok güzel, yine bir Ramazan'a kavuştuğumuz için çok mutluyuz. Allah tekrarını nasip etsin cümle alem Müslümanlara." temennisinde bulundu.

Mehmet Çelik ise "İlk teravih namazını Sultanahmet gibi bir yerde eda etmek gerçekten güzel bir şeydi. Sultan Ahmet'in yaptırmış olduğu bu camide teravihi daha güzel yaşamak maksadıyla buraya geldik. Tabi Türkiye'nin de şu an birlik ve dayanışmaya ihtiyaç olduğu bu zaman diliminde özellikle ben, Türkiye adına ve tüm İslam alemi adına hayırlar getirmesini diliyorum." dedi.

Kerküklü bir kadın ise "Allah bu dünyanın iyi etsin. Allah, hayırlı Ramazanlar etsin inşallah. Allah kabul etsin oruçlarını, namazlarını, sahurlarını. Allah savaşı durdursun." duasında bulundu. CİHAN

Yorumlar