Tarihi binayı 20 Mayıs'a kadar bitirmeyen müteahhidi yüklü ceza bekliyor

Afyonkarahisar'da, tarihi eski belediye binasının hükümet konağına çevrilmesi için gerekli çalışmaları yürüten müteahhidin süresinin 20 Mayıs’ta sona ereceği belirtildi. 2,5 yıl önce başlayan çalışmalarda birkaç defa süre uzatımına...

Google Haberlere Abone ol
Tarihi binayı 20 Mayıs'a kadar bitirmeyen müteahhidi yüklü ceza bekliyor

Afyonkarahisar'da, tarihi eski belediye binasının hükümet konağına çevrilmesi için gerekli çalışmaları yürüten müteahhidin süresinin 20 Mayıs’ta sona ereceği belirtildi. 2,5 yıl önce başlayan çalışmalarda birkaç defa süre uzatımına gidildiği ancak, bu sefer bitirilememesi halinde yasal sürecin başlayacağıöğrenildi.

Kent Meydanı projesi kapsamında hükümet binasının yıkılacak olması sebebiyle, valilik birimleri eski belediye binasına taşınacak. Binada gerekli tadilat, restorasyon ve güçlendirme çalışmalarının çoğu tamamlandı.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, söz konusu tarihe kadar bitirilmemesi durumunda ihale sözleşmesindeki yasal işlem sürecinin başlatılacağını anlattı. Balkanlıoğlu, 20 Mayıstan sonraki her gün için yüklü miktarda ceza ödeyeceğini söyleyerek ceza işlemini ihtar ve fesih süreçlerini takip edeceğini belirtti.

Müteahhidin ihtardan sonra bitirmemişse fesih işlemlerini başlatacağını ifade eden Balkanlıoğlu, o güne kadar yapılan işlerle birlikte alacağı ve vereceğinin hesaplanacağını kaydetti. İhaleyi alan firmanın Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan da akredite olduğunu hatırlatan Balkanlıoğlu, “ Bina için güçlendirme çalışması yapıldı. Çelik konstrüksiyonla güçlendi. Komple bina içten çelik kafese alındı. Biz işin bitmesi taraftarıyız. Ancak, tamamlanamayan yerler var. Tasfiye edip başka birine vermek biraz daha zaman kaybıdır. Zamanında bitmediği taktirde kendisi zarar görecek.” dedi.

Balkanlıoğlu, eski belediye binasının, yeni hükümet binasına çevrilirken tarihi dokusunun korunduğunu tadilat, restorasyon ve güçlendirme çalışmalarının tarihi binanın aslına uygun olarak onay doğrultusunda gerçekleştiğini kaydetti. Balkanlıoğlu, "Yeni Hükümet binası tamamlanmasıyla birlikte bölgemizde ve ilimizde bir restorasyon örneği olarak hizmet verecektir. Bina iç-dış beden duvarları ile ahşap doğrama ve döşemelere ise proje kapsamında aslına uygun yenileme ve onarım büyük oranda yapıldı. Ancak tamamlanmayan işler var." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar