Tarihi bina vatandaşın üzerine yıkıldı

Çorum'da tarihi bina yoldan geçen bir vatandaşın üzerine yıkıldı. Olayda yaralanan vatandaş hastaneye kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Tarihi bina vatandaşın üzerine yıkıldı

Çorum'da tarihi bina yoldan geçen bir vatandaşın üzerine yıkıldı. Olayda yaralanan vatandaş hastaneye kaldırıldı.

Tehlikenin geliyorum dediği olay Üç Tutlar Mahallesi Emir Ahmet Sokak'ta meydana geldi. Kültür varlığı olması nedeniyle yıkılamayan metruk bina yağmurun da etkisiyle bir kısmı yoldan geçen bir vatandaşın üzerine yıkıldı. Binanın yanından geçen İsmail Akyüz (59), üzerine taşlar ve tahta parçaları düşmesi sonucu yaralandı. Çevredeki vatandaşlar tarafından durum 112 sağlık ekiplerine bildirildi. Olay yerine gelen ekipler ilk müdahalenin ardından Akyüz'ü ambulansla Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Üçtutlar Mahallesi Muhtarı Mehmet Bölükbaş ise yetkililere tepki gösterdi. Mahalle olarak farklı zamanlarda çok sayıda dilekçe yazdıklarını ancak yetkililerin dikkate almadığını söyleyen Bölükbaş, ''Yani şöyle bir baktığınız zaman insanın içi yanıyor. Ama buraya ne Kültür Müdürlüğü ne Kültür Bakanlığı önem veriyor. Böyle mezbelelik haline geldi ve başımıza bu olay geldi. Bu olay gerçekten bizi çok üzdü. Yoldan geçen zavallı bir vatandaşın başına burası uçtu. Şu anda devlet hastanesinde yatıyor.''

Binanın tarihi olduğunu ifade eden mahalle muhtarı Bölükbaş, binanın sahibinin de bilinmediğini kaydetti. Ne belediyenin ne de Çorum Kültür Müdürlüğü'nün binayı yıkmaya cesaret edemediğini söyleyen Bölükbaş, ''Neymiş efendim Ankara'dan izin alınacakmış, burası birisinin başına yıkılmış olsa ne olacak? Kültür Bakanlığı mı şey yapacak.'' ifadelerini kullandı.

MAHALLEDE 5 TARİHİ BİNA TEHLİKE SAÇIYOR

Mehmet Bölükbaş, mahallede 5 adet tarihi bina olduğunu ifade ederek ''Mahallemizde 5 ayrı böyle tarihi bina var. Hepsinin de çatıları çökmüş durumda. İlkokulumuz var, çocuklara laf anlatamazsın. Artık lütfen bunlara bir kulak versinler.'' dedi.

Öte yandan söz konusu sokak, binanın kalan kısmının da yıkılma tehlikesi olduğu için güvenlik nedeniyle araç ve yaya girişine kapatıldı. CİHAN

Yorumlar