Tarihi ahşap camii uzanacak el bekliyor

Samsun’un Terme ilçesindeki tarihi ahşap Pazar Camii kendisine uzanacak bir eli bekliyor. Ahşap kısımları zarar gören ve boyaları tahrip olan cami Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'nca tescillenerek koruma altına alınmış. Yapıldığı...

Google Haberlere Abone ol
Tarihi ahşap camii uzanacak el bekliyor

Samsun’un Terme ilçesindeki tarihi ahşap Pazar Camii kendisine uzanacak bir eli bekliyor. Ahşap kısımları zarar gören ve boyaları tahrip olan cami Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'nca tescillenerek koruma altına alınmış. Yapıldığı tarih bilinmeyen cami 1840 yılında, İmamzâde Es-Seyyid Mahmud tarafından Amele Usta Muhammed bin Memiş Arhavili'ye tamir ettirilmiş.

Terme Pazar Camii Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Özer Özden, dernek olarak gerekli yerlere camiinin durumunu rapor halinde sunduklarını ve yenileme çalışması için Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduklarını fakat hala bir netice alamadıklarını söyledi. Özden, "Bu zaman kaybında camiinin tahribatı daha da arttı ve ahşap duvarlarda bozulmalar oluştu. Koruma alanı içinde olduğu içinde biz cami’ye müdahale edemiyor ve sadece bekliyoruz." dedi.

Camii cemaati Fatih Yüksel ise caminin duvarlarındaki boyaların zamanla kabardığını ve döküldüğünü, bu boyası dökülen yerler büyüdükçe ortaya çok çirkin bir görüntü çıktığına dikkati çekti.

CİHAN

Yorumlar