Tarihi Abdal Köprüsü’nden kokudan geçilmiyor

Bursa-Mudanya yolu üzerinde bulunan tarihi Abdal Köprüsü, son dönemde Nilüfer Deresi’den gelen pis kokuya teslim oldu. BUSKİ ile Hürriyet Mahallesi'ni birbirine bağlayan tarihi köprü, özellikle sabah ve akşam saatlerinde işe gitmek isteyenlerce...

Google Haberlere Abone ol
Tarihi Abdal Köprüsü’nden kokudan geçilmiyor

Bursa-Mudanya yolu üzerinde bulunan tarihi Abdal Köprüsü, son dönemde Nilüfer Deresi’den gelen pis kokuya teslim oldu. BUSKİ ile Hürriyet Mahallesi'ni birbirine bağlayan tarihi köprü, özellikle sabah ve akşam saatlerinde işe gitmek isteyenlerce yoğun olarak kullanılıyor. BUSKİ çalışanlarının yanı sıra Acemler’e gidenlerin de tercih ettiği köprü, son dönemde üzerinden geçenlere zor anlar yaşatıyor.

Köprüyü kullanan vatandaşlar, dereden gelen ağır kokular nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. Köprünün hemen altına oluşan çöplük ve yosun birikintileri, çevreye dayanılmaz kokular yayıyor. Vatandaşlar, köprünün altı ve çevresinin temizlenerek pis kokulardan arındırılmasını istiyor. Her sabah işe giderken köprüyü kullandığını belirten İsa İzbay, "Köprüden geçene kadar fenalık geliyor. Kokudan burnumu kapamak zorunda kalıyorum. Burası mutlaka temizlenmeli." dedi. Merve Dayıoğlu ise köprünün çevresini saran yosun tabakası ve kirliliğe dikkat çekerek, kokunun bunlardan kaynaklandığını dile getirdi.

Nilüfer Deresi üzerindeki köprü, 1669 yılında Bursalı tüccar Abdal Çelebi tarafından hayrat olarak yaptırılmış. Kesme taştan yaptırılan köprü, dönemin en önemli sivil mimari eserlerinden olma özelliğini taşıyor.

CİHAN

Yorumlar