Tarihçi Yurtsever, Çanakkale destanını BUGİAD üyelerine anlattı

Adana Burç Mezunları Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) üyeleri Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99.

Google Haberlere Abone ol
Tarihçi Yurtsever, Çanakkale destanını BUGİAD üyelerine anlattı

Adana Burç Mezunları Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) üyeleri Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümünü kapsamında Adanalı tarihçi ve yazar Cezmi Yurtsever ile bir araya geldi.

Cezmi Yurtsever dernek üyelerine Çanakkale Zaferini ve 10 Ağustos 1915 Kanlısırtta Adanalıların verdiği direnişi anlattı. Cezmi Yurtsever, sunumuna tarihteki önemli konulardan söze başlayarak satırbaşları halinde Osmanlının son döneminden Çanakkale'de yazılan destana kadar cereyan eden olayları paylaştı. Adanalı askerlerin yaptığı vatan savunmasından bahsederek, bu şehitlerin aziz hatırasına bir zafer anıtı yapıldığını ifade eden Yurtsever, Kadirli ilçesinde tarih araştırmaları yaparken seferberliğe ve Çanakkale Savaşı'na giden 21 kişiden 11’inin şehit olduğu halde bunlar hakkında hiçbir bilgi olmadığını belirtti. Yurtsever, "Bu bilgiler ışığında yaptığım araştırmalarda çok sayıda Adanalının Çanakkale Arıburnu Kanlısırt savaşında şehit düştüğü ve bunların “kayıp” olduğu bilgilerine ulaştım." dedi.

BUGİAD üyeleri bu güzel sunumdan sonra o güzel destanı yerinde görmek için Çanakkale gezisi yapmayı planladıklarını belirtti. CİHAN

Yorumlar