Tarihçi Yazar Zeynal: Kahramanı kadın olan tek şehir Erzurum

Tarihçi-Yazar ve Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkan Yardımcısı Abdurrahman Zeynal, “Tarihte kahramanı kadın olan tek şehir Erzurum’dur.

Google Haberlere Abone ol
Tarihçi Yazar Zeynal: Kahramanı kadın olan tek şehir Erzurum

Tarihçi-Yazar ve Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkan Yardımcısı Abdurrahman Zeynal, “Tarihte kahramanı kadın olan tek şehir Erzurum’dur. 93 harbinde satırlarıyla, kazmalarıyla, oraklarıyla Rus ve Ermeni birliklerini geri püskürten; Nene Hatunlarımız, Fatma ninelerimiz, Ayşe kadınlarımız oldu.” dedi.

    Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fatma Gecikli öncülüğünde, öğrenciler Gülcan Tanas, Ali Ok, Emine Yıldız, Elif Durak ve Buket Filiz Bal tarafından kurulan Çizgi Ajans; Erzurum’u tanıtmak, tanıtırken de Erzurum’u diğer şehirlerden ayıran özelliklerini markalaştırmak ve 'Erzurum’un Marka Kent' olması yönünde atılması gereken adımları belirliyor. Bu kapsamda Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 'Marka Şehir Erzurum' program düzenlendi. Program, AÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Erzurum Halk Oyunları ekibinin 'bar' gösterisiyle başlayan programda ilin marka bir şehir olması için yapılan ve yapılması gereken konular tartışıldı.

    Programda konuşan ER-VAK Başkan Yardımcısı Abdurrahman Zeynal, Erzurum’un geçmişte sahip olduğu bir çok değerle marka bir şehir olduğunu, markalaşmanın nasıl gerçekleştirileceğinden önce var olan değerlerinin bilinmesinin gerektiğini ifade etti. Zeynal, “Bir zamanlar bizim toprağımız olan Musul, ekmeğiyle, Tebriz havasıyla anılırdı. Erzurum ise temiz sularıyla bilinirdi. Seyyahlar Erzurum’u Türk milletinin ‘Baş Şehri’ olarak nitelendirirdi. Atatürk Üniversitesi'nin kurucularından olan Mehmet Kaplan Hocamız da 'İstanbul’da ahali, Erzurum’da milleti görürsünüz. Erzurum; millet olma bilincinin zirveye çıktığı bir şehir' demişti. Bu nedenle Erzurum’u markalaştırmak hepimizin en asli görevidir.” dedi.

    Erzurum’da geçmişte gerçekleştirilen kimin verdiği bilinmeyen sadaka uygulamalarından, insanların sahip oldukları hak ve adalet duygularından örnekler veren Zeynal, bir şehrin markalaşmasında en büyük etkenlerden birinin de şehrin yöneticileriyle halkının buluşması olduğunu ve yöneticilerin halkla hemhal olmasından geçtiği kaydetti. CİHAN

Yorumlar