Tarihî Kula evleri yeniden hayat bulacak

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula ilçesindeki tarihî evlerin turizme kazandırılması için restorasyon çalışmalarına başlanacağını bildirdi. Ergün, Kula’nın tarihî evler bakımından Türkiye sıralamasında en üst...

Google Haberlere Abone ol
Tarihî Kula evleri yeniden hayat bulacak

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula ilçesindeki tarihî evlerin turizme kazandırılması için restorasyon çalışmalarına başlanacağını bildirdi. Ergün, Kula’nın tarihî evler bakımından Türkiye sıralamasında en üst seviyede bulunduğunu söyledi.

İlçede incelemelerde bulunan Başkan Ergün, Kula Belediyesi'ne ait Beyler ve Bekir Beyler evlerinin yeniden hayat bulması için gerekli çalışmaların bir an önce başlatılması talimatı verdi. Kurşunlu Cami, Çukurçeşme ve Türkevi'nde incelemeler yapan Ergün, oradan restorasyonu devam eden Zafer Okulu'na geçti. Kula'nın hakettiği yere gelmesi için çalışmalara hız kazandıracaklarını belirterek, "Kula, dokusu ve tarihiyle eşsiz güzellikleri içinde barındıran bir ilçemiz. Bu kadar zenginliği birarada bulundurmasına rağmen pek çok hizmetten mahrum kalmış fakat artık bu durumdan kurtularak, gerekli hizmetleri almaya başlayacak. Kula'nın değişen ve gelişen yüzü ortaya çıkacak, bu zamana kadar alamadığı yatırımları Büyükşehir sayesinde elde edecek.” dedi.

Cengiz Ergün, 24 odalı Bekir Beyler Evi'nin restorasyon masrafı olan 2 milyon TL'yi karşılayacaklarını, projelendirilmiş 120 Kula evinin de çok yakında restorasyon çalışmalarına başlanacağını açıkladı. Ana yollar ve ara sokakların iyileştirilmesi gerektiğinin altını çizen Ergün, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'un bu konuda çalışmalara başladığını ifade etti. Büyükşehir olarak gerekli desteği vereceklerini söyleen Ergün, ilçenin özellikle yeni kurulan yerleşim alanlarında yolların topraklı ve kötü durumda olduğunu vurguladı.

Başkan Tosun da ilçe için çok önemli bir yere sahip ve turizmin gözbebeği olan Kula evlerinin yeniden restore edilerek hizmete alınmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi. CİHAN

Yorumlar