Tarihî Feyzullah Paşa Mescidi eski ihtişamına kavuştu

Sultan 2. Murad’ın vezirlerinden Feyzullah Paşa tarafından 1426 yılında Bursa'da yaptırılan ve bakımsızlık yüzünden harabeye dönen Feyzullah Paşa Mescidi, eski ihtişamına kavuştu.

Google Haberlere Abone ol
Tarihî Feyzullah Paşa Mescidi eski ihtişamına kavuştu

Sultan 2. Murad’ın vezirlerinden Feyzullah Paşa tarafından 1426 yılında Bursa'da yaptırılan ve bakımsızlık yüzünden harabeye dönen Feyzullah Paşa Mescidi, eski ihtişamına kavuştu. Bursa Büyükşehir Belediyesi, yok olmaya yüz tutmuş 587 yıllık bir Osmanlı eserini daha ayağa kaldırdı. İlk dönem Osmanlı eserlerinden olmasına rağmen ilgisizlik sebebiyle harabeyi andıran mescid, restorasyonun ardından özgün kimliğine kavuştu.

Tarihî mescitteki son çalışmaları inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Tarihî ve Kültürel Miras Projeler Koordinatörü Aziz Elbas’tan bilgi aldı. Emirsultan Mezarlığı'nın batı kısmındaki yaklaşık 600 yıllık eserin tamamen harabe görümünde olduğunu, sadece bir iki duvarın günümüze ulaşabildiğini belirten Başkan Altepe, restorasyon çalışmalarının tamamlandığını ve mescidin önümüzdeki günlerde ibadete açılacağını söyledi. Altepe, “Abdest alma yerleri, çevre düzenlemesi ve hemen yanına yaptığımız çocuk oyun alanıyla bölge, önemli bir değer kazandı. Şimdiden bölge halkına ve Bursamız'a hayırlı olsun.” dedi. CİHAN

Yorumlar